20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

NIKAKO NA 100 ODSTO! Cijelog života POGREŠNO punite telefon, evo kako se to u stvari radi!

Neka vaša baterija bolje radi i duže traje…

Možete da verujete u ovo i ne morate, ali jedno je sigurno – stručnjaci Battery University-ja naučno su dokazali da, ako pratite ove savete, baterija telefona trajaće vam duže i sačuvaće najveći deo svog kapaciteta i nakon velikog broja punjenja.

Prema istraživanju koje je obavila pomenuta kompanija, Litijum-jonske i litijum-polimerske baterije, koje se najčešće koriste u savremenim mobilnim telefonima, uređajima i gedžetima nisu otporne na „stres“, a neke od svakodnevnih navika upravo to čine baterijama – „stresiraju“ ih. Usled velikog stresa baterije gube kapacitet i postaju kraćeg operativnog vremena.

Da biste što duže imali kvalitetnu bateriju pratite sledeće savete:

1. Ako ste napunili bateriju, isključite je s punjača – uštedećete malo novca koji biste potrošili za struju, daćete doprinos očuvanju planete i bateriju ćete izložiti manjem stresu.
2. Punite bateriju kad stignete – ne čekajte da se isprazni.
3. Prekinite punjenje pre 100 odsto napunjenosti – učinićete uslugu bateriji.
4. Ne izlažite telefon velikoj toploti, ali ni preteranoj hladnoći – čak i Apple u iPhone uputstvu preporučuje korisnicima da tokom punjenja skinu zaštitne maske i futrole, kako bi se materija oslobodila viška toplote lakše.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se