23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Najljepše druženje u organizaciji Udruženja „Bebe 1“

ZVORNIK – Zvorničko Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“ organizovalo je danas prvo druženje djece i roditelja koji su članovi Udruženja. Ovom događaju punom radosti i ljubavi prisustvovao je i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, kao i njegov zamjenik Bojan Ivanović.

Udruženje broji 74 bračna para i 40 beba rođenih iz liječenog steriliteta. Doprinos da se ovi hrabri i istrajni ljudi ostvare kao roditelji dala je i Gradska uprava Zvornik koja svake godine izdvaja sredstva iz budžeta za finansiranje trećeg pokušaja vantjelesne oplodnje. Iz ovog programa Gradske uprave do sada je rođeno pet beba, jedan bračni par očekuje blizance, a ima još dosta parova koji su u procesu vantjelesne oplodnje.

– Mi se trudimo svih ovih godina da podržimo zdrave i napredne ideje i ova je meni do sada možda i najdraža. Stojim uz ovo udruženje od prvog dana njihovog postojanja i tako će biti i dalje. Oni su dio naše pronatalitene politike i svake godine Gradska uprava planira u svom budžetu sredstva koja se troše na treći pokušaj vantjelesne oplodnje za bračne parove koji nisu imali sreće da se ostvare kao roditelji prirodnim putem. Želim da se zahvalim, Nikolini Oro i njenim koleginicima i svim bračnim parovima na njihovoj istrajnosti. Jako sam ponosan na sve ove bebe i mališane i hvala svima onima koji su uz ovo Udruženje, kao i onima koji su pomogli današnje druženje, a koje afirmiše njihov rad i podstiče ljude koji imaju problem sa ostvarenjem roditeljstva da se nikada ne predaju – rekao je Steanović.

Nikolina Oro, osnivač Udruženja, podsjetila je da Udruženje postoji šest godina, dodavši da se se rezultat njihovog rada vidi danas.

– Do sada smo dobili 40 djece. Liječenje steriliteta je finansijski jako skupo i dugotrajno, to je jako velika borba i mi sa ponosom možemo da kažemo da smo jako srećni, da se nadamo svakim danom sve većem rezultatu, da se sve više djece rodi i da sljedeće godine u isto vrijeme na ovakvom skupu bude barem duplo više djece rođene iz liječenog sterilitete. Mi ovim skupom želimo da pošaljemo pozitivnu sliku kako može uspješno da se riješi neki problem, da damo vjetar u leđa svim ljudima koji se bore sa ovim probemom – rekla je Oro.

Ona je ovom prilikom istakla značaj podrške koju imaju od gradobačelnika Stevanovića i njegovih saradanika svih ovih godina.

– Prije 6 godina imali smo samo ideju i otišli smo u Opštinsku, danas Gradsku upravu Zvornik da je predočimo. Ideja o osnivanju Udruženja od strane gradonačelnika Stevanovića i šefa njegovog kabineta Dušice Savić prihvaćena je na najljepši mogući način. Već dva dana kasnije pozvali su nas i rekli nam da će naša Gradska uprava finansirati treći pokušaj vantjelesne oplodnje. Ta moralna i finansijska podrška mnogo nam znači, mi od osnivanja do danas imamo bezgraničnu podršku od naše Gradske uprave i zato smo sada uspješni. Imamo i svesrdnu pomoć našeg Fonda zdravstvenog osiguranja koji za sada obezbjeđuje dvije besplatne vantjelesne oplodnje – rekla je Oro.

Dragana Pavlović, predsjednica Udruženja, istakla je da danas okupljeni mališani i njihovi roditelji daju snagu onim članovima udruženja koji se još uvijek nisu ostvarili kao roditelji, da budu jaki i istrajni u toj borbi i da dobiju blago koje i oni drže u rukama.     Ona je izrazila nadu da će njihova druženja okupljati sve veći broj djece.

Udruženje je za sve mališane, uz pomoć sponzora, obezbijedilo poklone, a gradonačelnik Stevanović je pomogao u izvlačenju imena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se