15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Mokri kolovozi na Romaniji, u Hercegovini i Podrinju

Na području romanijske kolovozi su mokri i klizavi zbog slabije kiše, kao i u Hercegovini i donjem Podrinju, a vozačima se skreće pažnja i na povremeno jače udare vjetra, posebno u planinskim predjelima, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

U 9.00 časova vanredan prevoz većih dimenzija kreće sa graničnog prelaza Orašje i kretaće se relacijom Orašje-Šićki Brod-Živinice. Predviđeni dolazak u Živinice je u 11.30 časova.

Večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Oprezna vožnja potrebna je na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina zbog učestalih odrona zemlje i kamenja na kolovoz, posebno na pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka, Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Višegrad -Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Pušten je u rad novoizgrađeni most u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza na dionici Prijedor-Šargovac, a saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po pretežno suvim kolovozima.

U toku su radovi na izgradnji vijadukta „Mahovljani“ na auto-putu Banjaluka–Doboj /dionica Banjaluka–Prnjavor/, zbog čega je petlja „Mahovljani“ zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju „Aleksandrovac“.

Zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici Nova Topola-Klašnice /lokalitet Mahovljanske petlje/ od 23.00 do 5.00 časova dolaziće do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka-Prnjavor od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu „9. januar“ Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji „Prnjavor“ i „Johovac“, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17, sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i postavljena privremena signalizacija.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, i dionici Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Na dionici puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding „Drinatrans“ Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U FBiH aktuelni su radovi na čišćenju kolovoza na dionici auto-puta Kakanj-Zenica Jug u mjestu Donji Tičići i saobraćaj se odvija sporije, u oba smjera jednom trakom.

Nema dužih zadržavanja na graničnim prelazima u BiH.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima saobraća usporeno.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se