12 C
Zvornik
20. април 2024.

Mališani posjetili Graničnu policiju u Karakaju

ZVORNIK – Mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ posjetili su danas Jedinicu granične policije Zvornik na Graničnom prelazu u Karakaju.

Direktor vrtića Vukomir Stanković istakao je da je današnja posjeta realizovana u sklopu redovnih aktivnosti ove ustanove.

– Danas je u posjeti jedna starija grupa, a sutra će doći i druga. Naš cilj je da djeca nauče nešto i o graničnoj policiji i o granici, o tome šta se kontroliše, naravno na način koji je prilagođen njihovom uzrastu. Ovakve posjete mi praktikujemo već nekoliko godina i ono što smo uvidjeli jeste da su one za njih uvijek interesantne, te da odavde odlaze puni utisaka – rekao je Stanković.

On je napomenuo da su mališani stigli na Granični prelaz u kombijima Granične policije, te da ih je i sama vožnja oduševila.

Miralem Imamović, komandir Jedinice granične policije Zvornik, istakao je da u okviru svojih redovnih aktivnosti žele da se još više približe lokalnoj zajednici.

– Našoj djeci želimo da pokažemo naš rad, naše radne zadatke, ciljeve. Očekujemo da u nama prepoznaju prijatelja, nekoga ko će im sutra moći pomoći, kome se mogu obratiti bez straha i nekoga kome će i oni možda pomoći, jer živimo u zajednici u kojoj se moramo oslanjati jedni na druge – rekao je Imamović.

Predusretljivi graničari danas su mališane proveli kroz prostorije, pokazali im vozila i opremu, uključujući i specijalizovanu opremu.

Imamović je dodao da su spremni da prime u posjetu, ne samo vrtićku djecu, nego i osnovce i srednjoškolce i sve koji su spremni da saznaju nešto više o radu granične policije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se