23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Inženjer Alumine predložen za dobijanje statusa vrhunskog sportiste u Srbiji

ZVORNIK – Dugogodišnji inženjer kompanije „Alumina“ i rukovodilac pogona Priprema mineralnih sirovina, Andrija Bogićević, inače jedan od najpoznatijih alpinista u Podrinju, predložen je za dodjelu sportskog statusa vrhunski sportista u Srbiji za postignute rezultate u 2016. godini u sportskoj grani „planinarstvo“.

Na listi prijedloga Komisije za priznanja, nagrade i kategorizaciju Sportskog saveza Srbije, u  disciplini  visokogorstvo, Andrija Bogićević se nalazi na trećem mjestu.

„Izuzetno sam počastvovan i naravno srećan što sam predložen za dodjelu statusa sportiste nacionalnog ranga u Srbiji. To je potvrda moje  višedecenijske posvećenosti i ljubavi prema planinarenju“,  rekao nam je kratko Bogićević, koji je, sa svojim kolegama,  planinarima iz Srbije i Republike Srpske, prije svega, pohodio mnoge  vrhove u regionu, Evropi i svijetu.

Andrija Bogićević je do sada osvojio tri od sedam najviših vrhova u svijetu. Bio je na Kilimandžaru, u Africi, zatim  Elbrusu, najvišem vrhu Evrope, i prošle godine na Akonkavgi, u Južnoj Americi. Ostaju mu još Denali, najviši planinski vrh Sjeverne Amerike,  Vinson,  na Južnom polu,  Mont Everest u Aziji, i  Punčak Džaja u Indoneziji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se