8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Dodik poručio da je Zvornik primjer uspješnosti

ZVORNIK – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravio je juče u posjeti Zvorniku gdje se sastao sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem.

On je po završetku razgovora rekao da je Zvornik primjer uspješnosti u ekonomskom i političkom pogledu.

Dodik je istakao da je zajedno sa gradskim čelnicima izvršo uvid u ukupno stanje u Zvorniku kako bi evidentirali neke stvari koje bi mogle da budu predmet interesa u budućem vremenu.

– Zajedničkim aktivnostima i agilnošću koju je pokazala Gradska uprava u proteklom vremenu riješili smo mnoge probleme, kao što je problem snabdjevanja vodom koji je ovdje trajno riješen. Tu je i rješavanje infrastrukture u samom gradu, u ovom trenutku se radi sanacija objekta bolnice, a informisani smo da je neophodno još 200.000 KM do kraja godine kako bi se i unutrašnjost riješila u potpunosti i, naravno, da ćemo u tome participirati i to pitanje riješiti. Tu je i pitanje drugih segmenata ukupnog javnog i društvenog života, jedna od najvažnijih stvari je zapošljavanje i u tom pogledu Zvornik može biti primjer. Aktivno uspostavljanje potpune i dobre poslovne aktivnosti „Alumine“ omogućilo je da se zaposli preko 300 novih radnika i održe postojeća radna mjesta, a tu su i druge fabrike koje ovdje rade. I u pogledu socijalnih pitanja Zvornik može da bude primjer, jer smo za porodice poginulih boraca u programima koje je Vlada realizovala riješili sve slučajeve i sada na aktivnim listama nema ni jedna porodica a da nije intervenisano ili dodjelom stana ili pružanjem direktne pomoći za stambenu izgradnju. Ono što smo uradili jeste i da su magistralni putni pravci sanirani u toku prošle i ove godine tako da su svi putevi do Zvornika i od Zvornika u dobrom stanju, tako da je i tu, takođe, vidljiva ta konekcija između republičkih institucija i gradskih vlasti – rekao je Dodik.

On je dodao da je Zvornik uspješan grad i zahvaljujući stabilnoj gradskoj vlasti u kojoj nema turbulencija.

– Zvornik je dokaz da ako hoćete da imate uspješno mjesto, onda morate da imate stabilnu političku vlast, a ako to nemate, onda se sve pretpostavke dovode u pitanje. Mi ćemo se Zvorniku uvijek vraćati kao mjestu uspješnih politika koje su zajedno provodili Gradska uprava i mi sa nivoa Republike – poručio je predsjednik Dodik.

Gradonačelnik Stevanović je rekao da je ono što je skupa sa Vladom i predsjednikom Republike Srpske urađeno u posljednjih deset godina rezultiralo da je Zvornik danas primjer u regionu i šire kako se bori za kvalitetniji život svojih sugrađana.

– Danas smo dogovorili da još neke stvari popravimo i radimo u njihovom interesu i dalje. Zahvalnost velika, prije svega predsjedniku Dodiku, a onda i premijeru Vlade, za sve što je učinuo za Zvornik. Želja nam je bila da danas dobijemo potvrdu da će biti urađena zakonska regulativa kako bismo u idućoj godini otvorili tako važne institucije u našem gradu kao što su Okružni sud, Pravobranilaštvo, Tužilaštvo. Dobili smo obećanje i mislim da će od sredine sljedeće godine i te institucije biti u Zvorniku što će nam dodatno doprineti afirmaciji i našim mogućnostima da budemo što kvalitetniji davaoci usluga našim sugrađanima i potencijalnim investitorima – rekao je Stevanović.

Razgovorima je prisustvovao i ministar finansija Zoran Tegeltija, šef Kabineta predsjednika Dodika Danijel Dragičević, te stručni savjetnik predsjednika Vlade Republike Srpske za organizacione poslove Dušan Petrović, kao i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

Po završetku sastanka predsjednik Dodik položio je kamen temeljac za izgradnju vrtića u krugu Kompanije „Alumina“, te fiskulturne sale u Branjevu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se