9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Za Srbe 1. mart dan početka patnji

SARAJEVO – Srpski narod 1. mart, koji se u FBiH obilježava kao takozvani dan nezavisnosti BiH, doživljavaju kao dan kada je 1992. godine počeo rat, kada je počela patnja svih građana u BiH, a posebno Srba, poručili su zvaničnici iz RS.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić podsjetio je da nelegalni referendum i ubistvo srpskog svata Nikole Gardovića te paljenje srpske zastave na Baščaršiji 1. marta 1992. godine dovoljno govore o tome šta su tadašnja vlast u Sarajevu i dominantni dio bošnjačkih lidera mislili o Srbima.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da je Sarajevo danas gotovo etnički očišćeno od Srba, a ubistvo srpskog svata tog 1. marta može se uzeti kao datum početka etničkog čišćenja u Sarajevu i na teritorijama pod muslimanskom kontrolom. Premijerka RS Željka Cvijanović naglasila je da je obilježavanje 1. marta provokacija političkog Sarajeva, predvođena Bakirom Izetbegovićem.

Predsjednik Asocijacije stvaralaca RS i prvi predsjednik Narodne skupštine RS Momčilo Krajišnik ističe da taj datum Srbi ne treba da slave, jer ne donosi nikakav oprost, već, naprotiv, podržava sve što je bilo uzrok rata.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se