14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Uspješno zimovanje za mališane vrtića „Naša radost“ (foto)

ZVORNIK – Mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“, njih 25, od 7. do 12. februara boravili su na Zlatiboru.

O djeci koja su bila iz dvije starije grupe i jedne srednje grupe, tokom pet dana brinula su tri iskusna vaspitača.

– Za sve što je bilo potrebno vaspitačima i djeci i ja sam bio na raspolaganju i mogu reći da je sve proteklo onako kako je najbolje moguće. Mališani su bili u objektu „Big-eneks“ koji je prilagođen za smještaj djece. Uslovi u objektu su bili izuzetno dobri, smještaj odličan, kvalitetna ishrana, domaća atmosfera, a poslužile su nas i vremenske prilike – rekao je direktor vrtića Vukomir Stanković.

On je naglasio da se većina djece prvi put odvojila od roditelja, ali da nije bilo nikakvih problema. Djeca su se lijepo družila i vrijeme im je bilo kvalitetno popunjeno.

– Svaki dan je bilo puno sadržaja, tako da nije ostajalo vremena da se zabave bojankama, što smo imali kao rezervni sadržaj. Djeca su jahali konje, imali vožnje kočijama, u autu u luna parku, na trgu su vozili mala motorna vozila, sankali se na klisku, šetali, zabavljao ih je klovn, imali smo maskembal, slavili jedan rođendan – napomenuo je Stanković.

On je istakao da su vaspitačice sa puno brige i ljubavi vodile računa o djeci, kao i da su sa roditeljima bili u stalnom kontaktu.

– Redovno smo im slali fotografije, tako da su znali u svakom momentu šta rade njihova djeca i kako im je. Djeca su se vratila puna lijepih utisaka, a i roditelji su prezadovoljni. Ovakva organizovana zimovanja bitna su zbog socijalizacije djece ali i sa zdravstvenog aspekta – rekao je Stanković.

Rukovodstvo zvorničkog vrtića je i ranije imalo praksu da organizuje zimovanja za djecu i, prema najavama, trudiće se da tako bude i u buduće. Stanković je dodao i da će roditeljima ponuditi organizovano ljetovanje za njihovu djecu i ukoliko bude zainteresovanih djeci će biti omogućeno da se druže i na moru.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se