15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Upis novih članova na karate, gimnastiku i školicu sporta

Karate klub Srpski Soko vrši upis novih članova na karate, sportsku gimnastiku i školicu sporta „Spretno dijete“

Karate

TAKMIČARSKI KARATE

REKREATIVNI KARATE

TRADICIONALNI KARATE

Karate povoljno utiče na razvoj psiho-fizičkih sposobnosti, pogotovo kod djece, i predstavlja bazičan sport koji je pogodan kao uvod u bilo koji drugi sport, jer utiče na ravnomjeran razvoj lijeve i desne strane tijela kao i na razvoj motoričkih sposobosti i kooridinaciju pokreta.

Karate kao borilačka i sportska veština izuzetno pozitivano utiče na razvoj duha i tijela, a prije svega razvija: poštovanje, disciplinu, samopouzdanje, koncentraciju, kreativnost, motivaciju.

Od fizičkih komponenti posebno razvija: koordinaciju pokreta, motoričke sposobnosti, brzinu, eksplozivnu snagu, okretnost, fleksibilnost i brzinsku izdržljivost.

Karate se pokazao kao izuzetno efikasan u rješavanju problema kao što su: loše držanje tijela i kriva kičma.

Na Vašingtonskom univerzitetu (SAD) sportski stručnjaci su konstatovali da je većina poznatih sportskih asova, koji su postigli vrhunske rezultate, uporedo vježbali karate. Neki od poznatih su Mesi, Ronaldo, Mišel Platini, Maradona i dr…. Američki stručnjaci preporučuju svim sportistima koji žele vrhunski rezultat da obavezno vježbaju karate.

Treninge vode: Branko Gajić i Jelena Gajić – svjetski prvak u karateu

Sportska gimnastika

Gimnastika je preduslov za bavljenje bilo kojim sportom.

Graciozni akrobatski pokreti, nevjerovatne vještine, gipkost i samouvjerenost, osnovne su odlike ove sportske vještine. Premeti, salto napred –nazad, salto mortale i kontra salto, predstavljaju suštinu gimnastike.

GimnastikaSportska gimnastika, kao baza svih drugih sportova, priprema tijelo pojedinca za najrazličitije izazove, čini ga izdržljivim, savitljivim i elastičnim. Njeno blagotvorno djelovanje na ljudski um i tijelo čine je preporučljivom djeci oba pola.

Akrobatske veštine koje od gimnastičara zahtjevaju da pokaže svoje znanje i umijeće stvaraju kod njega osjećaj samopouzdanja i izuzetne snalažljivosti.

TERMIN 1: UTORAK – ČETVRTAK SUBOTA od 18:00 – 19:00h – za uzrast od 6 do 9 godina

TERMIN 2: UTORAK – ČETVRTAK SUBOTA od 19:00 – 20:30h – za uzrast od 9 do 14 godina

Školica sporta „Spretno dijete“

Kroz igre i vježbe prilagođene uzrastu djeca razvijaju sve bazične motoričke sposobnosti, a istovremeno preventuju pojavu i razvoj deformiteta kičme, nogu i stopala, usvajaju zdrav način života i radne navike, grade samopouzdanje kroz uspješno izvršavanje zadataka.

Školica sporta Spretno dijeteTERMINI: UTORAK – ČETVRTAK – SUBOTA

  • GRUPA  A (3 i 4 god.)        16:15 – 17:00h
  • GRUPA  B (5, 6 i 7 god.)    17:00 – 18:00h

Sve informacije možete dobiti na telefon : 065 / 963 – 784

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se