3.1 C
Zvornik
02. децембра 2022.

Savjet za bezbjednost saobraćaja uputio apel vozačima

ZVORNIK – Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika sa redovne sjednice uputio je apel vozačima da se strogo pridržavaju odredbi zakona i time daju svoj doprinos sigurnosti i bezbjednosti saobraćaja na našim putevima, a istovremeno i da izbjegnu nepotrebne finansijske izdatke, jer su propisane kazne znatno uvećane u odnosu na ranije.

– Naročito upozoravamo vozače „početnike“ na striktno pridržavanje propisa, ne samo iz razloga davanja doprinosa većoj bezbjednosti saobraćaja, nego i sa ciljem da steknu pravilne navike kao učesnici u saobraćaju, te da ne dovedu sebe u neprijatne situacije i troškove, jer je Zakon predvidio da četiri kaznena poena koje vozača dobije za dvije godine povlače poništenje vozačke dozvole – upozorio je predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika Mile Jović.

U okviru dnevnog reda sjednice članovi Savjeta za bezbjednost saobraćaja analizirali su i bezbjednost saobraćaja na putevima grada Zvornika u 2016. godini sa prijedlogom zadataka i mjera na njenom unapređenju. Razmatrane su i zakonske odredbe koje se odnose na obaveze lokalne zajednice po Zakonu o izmjenama i dopunama zakona o bezbjednosti saobraćaja, kao i i prijedlozi projekata koje finansiraju zajedno Agencija za bezbjednost saobraćaja i Gradska uprava, a koji treba da doprinesu većoj bezbjednosti na putevima grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se