4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Sarajevo: U eksploziji plinske boce poginule dvije osobe, osam povrijeđeno

SARAJEVO – Dvije osobe smrtno su stradale u požaru u sarajevskoj ulici Geteova na broju 2 na Alipašinom Polju, prema informacijama s kojima raspolaže s terena Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, potvrdila je Feni dežurni ljekar u Hitnoj pomoći KS prim. dr. Jasmina Hanjalić.Poginuli su žena Š.R. i muška R.V. u stanu u kojem je došlo do požara.

„U konačnici imamo za sada dvije smrtno stradale osobe u stanu gdje je došlo do požara. A prema informacijama s terena naše tri ekipe još uvijek zbrinjavaju povrijeđene od trovanja ugljenmoniksidom“, rekla je Hanjalić.

Navela je da je povrijeđeno osam osoba koje su se otrovale ugljenmoniksidom kojima se ukazuje pomoć, a dvije osobe su imale tegobe zbog povišenog krvnog pritiska i gušenja.

Požar koji je jutros izbio na 11. spratu zgrade u sarajevskom naselju Alipašino Polje je lokalizovan, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Uskoro bi se trebalo početi raditi na raskopavanju.

Uzrok požara je eksplozija plinske boce u jednom od stanova u ulici Geteova 2, koji se proširio i na drugi stan. Prema riječima očevidaca, jedna ženska osoba je nakon eksplozije izašla na prozor i počela tražiti pomoć. Potom se vratila u stan i više je nisu vidjeli.

Podsjećamo, požar je izbio jutros oko 8:55 sati u neboderu u C-fazi na Alipašinom Polju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se