-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Sa čim se sve susreće policija: Pijana djevojka pobjegla iz policijskog auta

BANJALUKA – Policajci banjalučkog CJB u manje od mjesec dana priveli su najviše pijanih vozača u RS, a neke noćne smjene budu posebno interesantne, jer se dešavalo da im uhapšena djevojka pobjegne iz automobila na putu do policijske stanice, pišu Nezavisne novine.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kaže da je u periodu od 25. decembra prošle do 20. januara ove godine na području ovog centra nekoliko stotina kažnjeno, a ukupno 91 lice privedeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

I vozači na području CJB Prijedor drže tempo za najvećim centrom u RS kada je u pitanju vožnja „pod gasom“. U istom periodu na području ovog centra policija je kaznila 130 pijanih učesnika u saobraćaju.

„Zadržavanje je određeno za 59 učesnika u saobraćaju i to 57 vozača i dva pješaka“, rekla je Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor.

Prema riječima Miljana Bobara, portparola CJB Zvornik, u januaru je na zvorničkom području zbog vožnje u alkoholisanom stanju ili odbijanja alkotestiranja privedeno 38 vozača.

Inače, policija na triježnjenje privodi vozača koji „naduva“ više od jednog promila i takav vozač se zadržava do prestanka dejstva alkohola, ali ne duže od 12 sati. Privedeni imaju pravo na jedan besplatni obrok i mogućnost posjete do 15 minuta. Takođe, dozvoljen im je telefonski poziv da o hapšenju obavijeste članove svoje porodice.

U javnosti se još prepričava nedavni slučaj kada je jedan Banjalučanin ovo pravo iskoristio tako što je umjesto porodicu nazvao roštiljnicu i naručio sedam porcija ćevapa.

Saobraćajni policajci kažu da im nijedan radni dan ne prolazi isto, a naročito su uzbudljive noćne smjene.

„Desilo se tako da kolege privedu djevojku koja je vozila pijana, a  na putu do stanice ona je otvorila vrata auta i pobjegla im. Uspjeli su je stići, uhvatiti i sprovesti do stanice. Zato i djevojke odsad moramo vezati lisicama“, rekao nam je jedan banjalučki policajac, dodajući da pedeset odsto vozača koji prespavaju u stanici nakon otrežnjenja kaže: „Ja ovo sebi više nikad neću dozvoliti.“

Osim vozača i pješaka, iza brave završi i poneki biciklista. Tako je u Bijeljini prošle sedmice, dan uoči stupanja na snagu novog zakona o saobraćaju, uhapšen biciklista koji je bio u vidno alkoholisranom stanju, a odbio je alkotestiranje.

Iz Uprave policije MUPa TK kažu da su u decembru prošle godine sankcionisana ukupno 242 vozača koji su bili pod dejstvom alkohola.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se