10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Regionalni put Bratunac-Skelani rizičan za saobraćaj

BRATUNAC – Vozači i stanovnici naselja uz regionalni put Bratunac-Skelani, posebno na dijelu od Fakovića do Crvice, požalili su se na veoma loše stanje ove putne komunikacije, te da su pojedine dionice rizične za odvijanje saobraćaja.

Jelenko Vasić, direktor preduzeća „Zvornikputevi“ zaduženog za održavanje puteva na ovom području, kaže da su stručne ekipe obišle put koji je u veoma lošem stanju, te da će biti preduzete mjere djelimične sanacije najoštećenijih dijelova.

On je najavio da će poslije 15. marta „Zvornikputevi“ obaviti manje sanacije u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima.

Vasić je naveo da su o stanju ovog puta obavijestili inspekciju i Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“, te da očekuju odgovor.

Prema njegovim riječima, riječ je o velikoj dionici čija rehabilitacija iziskuje projektnu dokumentaciju i velika finansijska sredstva, pa će obim rekonstrukcije zavisiti od finansijskih mogućnosti.

„Obavijestili smo nadležne da je potrebno obezbijediti značajnija sredstva da bi se obavila cjelovita rekonstrukcija oštećenih dionica tog puta“, istakao je Vasić.

Niska temperatura tokom zime uzrokovala je pucanja asfalta, stvaranja rupa, te odvajanja asfalta od podloge, što ugrožava kretanje vozila i predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju. Uz dionicu od Tegara do Žlijepca ima više odrona i klizišta.

Na više dionica ne može se voziti zbog devijacija na putu i „asfaltnih santi“, koje nekad vozači sami moraju da uklone sa kolovoza da bi mogli proći.

Ovaj put preterpio je velika oštećenja prilikom katastrofalnih poplava 2014. godine, nakon čega je došlo do pojave novih klizišta i odrona.

Zbog izlivanja vode na kolovoz, asfalt je ne pojedinim dioncama ispucao i stvorile su se velike rupe na kolovozu, koje su se tokom zime proširile, pa predstavljaju rizik za odvijanje saobraćaja.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić najavio je 7. marta prošle godine da će biti obezbijeđeno pet miliona KM za sanaciju klizišta i rekonstrukciju regionalnog puta Drinjača-Bratunac-Skelani.

U prošloj godini regulisano je nekoliko klizišta, rekonstruisane su manje dionice, a očekuje se da će radovi biti nastavljeni i ove godine.

SRNA/foto: ilustracija

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se