15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Prioritet zapošljavanje i penzionisanje invalida

ZVORNIK – Skupština Gradske organizacije ratnih vojnih invalida /RVI/ Zvornik zaključila je juče da će i u ovoj godini prioritetno raditi na zapošljavanju RVI i njihove djece, te penzionisanju pripadnika ove kategorije, posebno onih čiji je stepen invalidnosti od prve do četvrte kategorije.

Predsjednik Gradske organizacije RVI Dragislav Mijanović rekao je da će ova organizaciji vršiti pritisak na resorno ministartvo da iznađe mogućnost da se penzionišu RVI, iz razloga što skoro svi prelaze starosnu dob od 57 godina.

„Teško je naći poslodavca koji će primiti u radni odnos RVI u tim godinama starosne dobi“, rekao je novinarima Mijanović u pauzi sjednice Skupštine Gradske organizacije RVI Zvornik.

On je dodao da će ova organizacija i dalje potencirati na zaopošljavanju djece RVI kojih ima oko 400 nezaposlenih na nivou Grada.

Mijanović je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatima u prošloj godini jer je zaposleno osam RVI, kao i devetoro djece iz ove kategorije stanovništva.

„To su dobri rezultati i nastojaćemo da i u ovoj godini omogućimo zapošljavanje lica iz ove kategorije i njihove djece“, rekao je Mijanović.

Ističući da je Gradska organizacija RVI zadovoljna saradnjom sa Gradskom upravom Zvornik, Mijanović je rekao da je i ove godine Gradskim budžetom planirano izdvajanje 25.000 KM za potrebe ove organizacije, što je dovoljno za njeno nesmetano funkcionisanje.

„Osim budžetske stavke, Gradsk uprava izdvaja mjesečno po 30 KM za svakog RVI za kupovinu lijekova, što je čini jedinstvenom na nivou Republike Srpske o bizi za ovu kategoriju“, rekao je Mijanović.

On je naglasio da su u toku razgovori sa Kabinetom gradonačelnika Zvornika za dovršetak tri stambene jedinice onih RVI koji su počeli graditi kuće, ali ih nisu dovršili zbog prerane smrti, pa su im porodice ostale stambeno nezbrinute.

„Dali smo sebi u zadatak da ove tri porodice stambenoi zbrinemo i nadam se da će, u dogovoru sa Kabinetom gradonačelnika, to biti u toku ove godine riješeno“, rekao je Mijanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se