18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

„Nikolićeva kandidatura? Početak njegovog tužnog kraja“

Potpredsejdnica SNS Zorana Mihajlović kaže da bi kandidatura Tomislava Nikolića za predsjednika bila početak tužnog kraja političke karijere osnivača SNS.

Osim toga, kako navodi, to bi bio i neuspješan pokušaj da podijeli stranku.

Ona je za Politiku rekla da bi voljela lično da čuje od Nikolića da će se kandidovati i zapitala da li on to pomaže opoziciji i dijeli SNS.

„Razgovarala sam s predsjednikom Vlade i iz dosadašnjeg rada s njim jasno mi je da nikakve trgovine, ucjene i pritisci ne utiču na njega. Ako se Nikolić kandiduje onda je ovo početak tužnog kraja jedne političke karijere osnivača SNS-a Nikolića“, rekla je Mihajlović za „Politiku“.

Ona smatra da bi to bio neuspješan pokušaj Nikolića da podijeli stranku u čijem je osnivanju učestvovao i pomoć opozicionim kandidatima da pobjede na izborima.

„To što je uradio Nikolić jeste politički presedan. Ovo je pokušaj Nikolića da podijeli SNS i pomogne opoziciji da pobjedi, ali taj pokušaj neće uspjeti. On se u kampanji može samo staviti na stranu onih koji će da kritikuju rad Vlade Srbije i da dijeli stavove sa Sašom Јankovićem i Vukom Јeremićem. Uprkos tome, očekujem da ćemo pobijediti na izborima“, kaže Mihajlović.

Zorana Mihajlović ne vidi razlog za vanredne parlamentarne izbore.

Na pitanje Politike da li je ugrožena većina vladajuće koalicije u Skupštini Srbije, jer se po raznim portalima spekuliše da među naprednjacima ima bar devet Tominih poslanika, Mihajlović kaže da smatra da ih sigurno nema toliko i da su Nikoliću lojalna do tri poslanika.

TANJUG

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se