9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Nasljednik „Džamba“ poginuo u „poršeu“ (video)

ATINA – Sin grčkog multimilionera i vlasnika lanaca supermarketa „Džambo“ Džordž Vakakis (24) poginuo je u nedjelju, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Tragediju u kojoj je poginulo još troje ljudi, izazvao je on sam, vozeći očev „porše“. Među poginulima je i trogodišnje dijete. Nesreća se dogodila na auto-putu Atina – Lamija kada je Vakakis izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s puta i pod velikom brzinom udario u parkiranu „hondu sivik“.

Oba vozila je nakon sudara zahvatila vatra. U vrijeme sudara u parkiranom automobilu nalazili su se 33-godišnja trudnica i njeno dijete. Oboje su poginuli na licu mjesta, a u „poršeu“ je, osim Džordža, poginuo i njegov prijatelj. Dozvoljena brzina na tom dijelu auto-puta je 120 kilometara na sat, ali se „porše“, kretao mnogo brže.

Vakakis je došao u Grčku na nekoliko dana iz SAD, gdje je studirao u Majamiju, gradu američke države Floride. Uputio se na odmor u Delfe.

Bio je nasljednik poslovne imperije svoga oca koja posjeduje više od 80 supermarketa u nekoliko država južne Evrope. Prošle godine su i u Beogradu otvorene dvije „Džambo“ prodavnice, u sklopu grčkih supermarketa „Super vero“.

„KAO NA FILMU!“

Nesrećni vozač „honde“ (41), koji je u automobilu ostavio trudnu suprugu i trogodišnje dijete i otišao u toalet, pokušao je da pomogne svojoj ženi i djetetu, ali im nije bilo spasa.

– Bilo je kao u filmovima – ispričao je jedan od očevidaca. – Bukvalno čim je „honda“ stala na parking na nju je naletio „porše“. Najužasnija je bila scena čovjeka čija je porodica poginula. Hvatao se za glavu, zapomagao i plakao.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se