2 C
Zvornik
20. април 2024.

Nagrađena Ana Đurđić putuje na Taru i Vrnjačku Banju

ZVORNIK – Učenici čiji su radovi bili najbolji na konkursu Generalnog kozulata Republike Srbije u Banjaluci putovaće 21. marta na desetodnevni boravak na Tari i Vrnjačkoj Banji. Među deset nagrađenih učenika na ovom konkursu je i Ana Đurđić, učenica SŠC „Petar Kočić“, koja je sa direktoricom škole Biljanom Pisić prisustvovala dodjeli nagrada Konzulata u Banjaluci.

Pisićeva je istakla da su i Pedagoški zavod Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, kao i Konzulat, zadovoljni što je ove godine na konkurs stiglo duplo više radova nego prošle godine.

– Ove godine učenici su napisali i poslali 92 rada, a deset najboljih je nagrađeno. Oni će zajedno sa profesoricom iz Prijedora ići na petodnevni boravak na Tari, a potom na petodnevni boravak u Vrnjačkoj Banji gdje će u organizaciji Turističke organizacije Srbije obići sve znamenitosti i potencijale ovih mjesta. Prevoz do ovih turističkih mjesta obezbijedla je RTRS koja će pratiti učenike na putovanju i napraviti zanimljive priloge i reportažu – istakla je Pisićeva i još jednom se zahvalila Konzulatu na organizaciji konkursa i putovanjima.

Važno je istaći da su predstavnici Pedagoškog zavoda i resornog ministarstva pohvalili učenike koji su pisali radove jer su pokazali da oni i dalje vole da stvaraju i njeguju pisanu riječ.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se