13.1 C
Zvornik
02. јуна 2023.

Ivanić uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je već uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu kojim je osporio bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije, jer o tom ne postoji odluka institucija BiH, rečeno je Srni u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.“Pismo istog sadržaja uputio je i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak. Predsjedavajući Ivanić je već u više navrata najavio da će ponovo obavijestiti Međunarodni sud u Hagu u slučaju da bilo ko pokuša da podnese aplikaciju u ime BiH“, rečeno je u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su podsjetili na Ivanićevu jučerašnju izjavu sa konferencije za novinare da će, kada aplikacija bude podnesena, pismo biti upućeno posredstvom specijalnog izaslanika, s obzirom na uticaj i pritisak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na ambasadora BiH u Holandiji Mirsadu Čolaković.

Dugogodišnji novinar i kolumnista „Nedeljnika“ Ljiljana Smajlović izjavila je danas da ne razumije zbog čega Ivanić ne uputi pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu i obavijesti ga da iza zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije ne stoji BiH i da BiH ne traži reviziju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
967PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se