15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Hapšenje u Italiji: Srpkinja prala pare za mafiju

RIM – Srpkinja Aleksandra Dobričanović (34) uhapšena je u policijskoj akciji „Valpoličela“ zajedno sa još dvije osobe zbog sumnje da učestvovala u pranju novca za mafijašku organizaciju Ndrangetu preko građevinskih firmi u Veroni.

Italijanska policija je prije nekoliko dana u više gradova sprovela akciju u kojoj su uhapšene tri osobe, a potom je podignuto još 36 krivičnih prijava i pretreseno je 14 objekata u oblastima Veneto, Emilija Romanja i Lombardija.

– Aleksandra Dobričanović (34) i Karlo Skarilja (24) uhapšeni su, a protiv Frančeska Frontere je podignuta krivična prijava. Oni se terete za kriminalno udruživanje, iznudu, pljačku i pronevjeru – ističe italijanska Arena.

Dobričanovićeva je u emotivnoj vezi s Fronterom, koji je odranije poznat policiji, a zanimljivo je da su jedni od preživjelih u čuvenoj nesreći broda „Kosta Konkordija“ 2012.

Srpkinja je osumnjičena za izdavanje lažnih faktura kojima su se preko građevinskih firmi pravdali troškovi za nelegalne radnje ozloglašene Ndrangete.

– Sud je donio odluku da Aleksandri Dobričanović nakon hapšenja odredi kućni pritvor zbog dvoje maloljetne djece – navodi Il matino di Padova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se