20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Zaključci skupštine da budu isključivo u interesu Srpske

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik izrazio je očekivanje da će Narodna skupština na današnjoj posebnoj sjednici donijeti zaključke koji neće biti motivisani ličnim ili partijskim interesima pojedinaca ili partija, već isključivo interesima Republike Srpske.

„Mi čvrsto stojimo na pozicijama odbrane Dejtonskog mirovnog sporazuma i prava koja Republici Srpskoj po tom sporazumu pripadaju, ali moramo konstatovati da ta prava nisu povrijeđena prvi put na pitanju revizije presude protiv Srbije“, rekao je Dodik Srni.
On je napomenuo da su prava Republike Srpske pogažena i ostankom stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, neustavnim dijelovanjem Suda i Tužilaštva i mnogih drugih agencija koje su Srpskoj dodijeljene Dejtonskim sporazumom, a sada funkcionišu na nivou BiH.

„Naivno je vjerovati da je kriza koju je i ovoga puta prouzrokovao bošnjački politički vrh samo pitanje samovolje Bakira Izetbegovića. Treba li da se podsjećamo i ostalih bošnjačkih lidera koji su u svojoj političkoj platformi imali za cilj urušavanje Republike Srpske. Zato sutra očekujem da svi zajedno pokažemo neophodnu i ozbiljnost i odgovornost prema Republici Srpskoj“, poručio je predsjednik Republike i lider SNSD-a.

On je izrazio očekivanje da će sve političke partije na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske na odgovoran način pristupiti krizi u BiH, koja nije proizvedena u Predsjedništvu BiH, niti može tako lako biti riješena samo sjednicom Predsjedništva.

Prema njegovim riječima, kriza u BiH je samo kulminirala samovoljom i neustavnim djelovanjem Bakira Izetbegovića na pitanju revizije presude protiv Srbije.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se