18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

‘Bog nam daje brojna upozorenja. 2017. doživjet ćemo kraj svijeta, a za to imamo dokaze iz Biblije’

Nećemo imati izgovor ako se taj dan, kada se Hrist vrati, iznenadimo i budemo nespremni. Moramo pratiti znakove i pripremiti se, upozoravaju na hrišćanskoj stranici ‘Signs of End Times’

Teoretičari zavjera tvrde kako ćemo ove godine doživjeti kraj svijeta. Osnivači stranice ‘Signs of End Times’, inače hrišćanski fundamentalisti, tvrde kako imaju dokaz iz Biblije da će 2017. godine biti smak svijeta.

Brojne prirodne katastrofe, poput potresa, ključni su dokaz da se bliži apokalipsa. Kažu kako je dokaz tome i znatan pad broja šišmiša, riba i pčela koji izumiru.

– Nikada još nije bilo toliko mnogo dokaza na toliko različitih mjesta s tolikom učestalošću i intenzitetom – ocjenjuju teoretičari zavjera.

– Naša generacija prva je koja ispunjava sve biblijske znakove. Bez sumnji, živimo posljednju godinu – tvrde.

Administratori stranice “Signs of End Times“ ističu kako je samo od početka 2017. godine na Zemlji zabilježeno više od 4000 potresa.

– Bog nam daje mnogo upozorenja kroz ove događaje. Nećemo imati izgovor ako se taj dan, kada se Hrist vrati, iznenadimo i budemo nespremni. Moramo pratiti znakove i pripremiti se  – upozoravaju.

No, ne smatraju svi kako je kraj svijeta blizu. Carl Olson, urednik katoličkog portala “Catholic World Report“ smatra kako su to samo glasine.

– Postavljanje datuma nije opcija. Mogu proći vijekovi ili milenijumi dok se Hrist ponovno ne pojavi, a može to biti i vrlo brzo – kaže on.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se