4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Svečani defile za Dan Republike- postrojen i Treći pješadijski puk; Dodik- nikada nećemo odustati od Srpske

Republika Srpska obilježava 9. januar – Dan Republike.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se prisutnima na Trgu Krajine, istakavši  da su danas okupljeni u jedinstvu svi koji vole Republiku Srpsku i da današnji dan predstavlja poseban dan srpskog jedinstva i odnosa prema Republici.

– Republika Srpska je stvorena kao odgovor na zov srpskog naroda da se na ovim prostorima ostvari sloboda – rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da smo danas svi objedinjeni u želji za mirom i slobodom.

– Republika Srpska ima namjeru da živi i slavi svoj dan, želimo da živimo zajedno sa drugima i dijelimo mir i slobodu. Nikada nećemo odustati od Republike Srpske – rekao je predsjednik Srpske.

Svečanostima povodom Dana Republike prisustvuje i predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić i ministri u Vladi Srbije.

Povodom 25 godina od nastanka Srpske održan je svečani defile. Svečana akademija biće održana u sportskoj dvorani Borik.

Pripadnike Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka OS BiH postrojio je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić koji im je nakon predaje raporta naredio da ostanu na Trgu Krajine.

U svečanom defileu učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Boračke organizacije Republike Srpske i studenti koji su nosili veliku zastavu Republike Srpske.

Učesnici su bili i pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite, Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, članovi Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, preduzeća „Pošte Srpske“ i Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

040982

U defileu su učestovali i članovi Banjalučke filharmonije, Banjalučke mažoretkinje, članovi kulturno-umjetničkih društava „Piskavica“, „Čajavec“ i „Pelagić“, kao i Košarkaškog saveza, Fudbalskog saveza i Rukometnog saveza Srpske.

Ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića defilovali su i članovi Ženskog rukometnog kluba i Rukometnog kluba „Borac“, Rukometnog kluba „Mladost“, Biciklističkog saveza, Bokserskog kluba „Slavija“, Odbojkaškog kluba „Laktaši“, te Moto-kluba „Noćni vukovi“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se