18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Profesor Milorad Tomić najbolji istraživač na Univeriztetu u Istočnom Sarajevu

Plaketa u pravim rukama

ZVORNIK – Profesor doktor Milorad Tomić sa Tehnološkog fakulteta u Zvorniku, najbolji je istraživač Univerziteta u Istočnom Sarajevu za 2016. godinu u kategoriji profesora. Tim povodom a na obilježavanju dana Univerziteta, uručena mu je Plaketa.

Profesor Tomić je završio Tehnološki fakultete u Tuzli 1992. Godine, a doktorirao je na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku. Do sada je publikovao 26 naučnih radova u časopisima međunarodnog, 42 u časopisima od nacionalnog značaja i 130 radova na skupovima međunarodnog i nacionalnog značaja.

Rukovodio je na sedam naučno-istraživačkih projekata, a učestvovao je na 50 projekata koje je finansiralo Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske. Devet i po godina obavljao je funkciju prodekana za naučno istrživački rad.

– Zahvaljujući rukovodstu Univezrieteta u Istočnom Sarajevu i Tehnološkog fakuletata, imamo dosta dobre uslove za naučno istraživački rad. Nabavili smo nepohodne labaratorije za elektrohemijska i druga ispitivanja sa kojima naši studenti mogu da urade magistarske i doktorske radove i da ih publikuju na domaćim i međunarodnim časopisima. Sve što sam uradio i što ću uraditi u nauci, dugujem profesoru Miomiru Pavloviću, koji mi je bio mantor na magistarskim i doktorskim studijama, rekao nam je profesor Milorad Tomić.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se