9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Gradonačelnik upriličio Svečani prijem povodom Dana Republike Srpske (foto)

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je danas povodom Dana Republike Srpske Svečani prijem za predstavnike privrednog, društvenog i javnog života grada.

On je rekao da ove godine obilježavamo 25 rođendan Republike Srpske, ali da to radimo kao i prethodnih godina, skromno i bez namjere da se prkosi bilo kome. On je rekao da su najbolju poruku za ovaj dan poslali samo sugrađani koji su u velikom broju bili prisutni prilikom polaganja vijenaca na centralni spomenik, kao i na prijemu.

– Ovdje su predstavnici privrednog, javnog i društvenog života. Njihov odziv u ovakvom broju daje nam za pravo da kažemo da ljudi vjeruju i vole svoju Republiku Srpsku. To nam je i potvrda da obilježavanje Dana Republike Srpske na lokalnom nivou i te kako ima smisla. Pokazujemo jedinstvo srpskog naroda u obilježavanju ključnih datuma, pokazujemo da smo svi kao jedan kad je pitanju rođendan Republike Srpske, kad je u pitanju njeno očuvanje i naše budućnosti na ovim prostorima. Neka živi Republika Srpska i neka ovaj dan slave i naši potomci na stotine godina posle nas– rekao je Stevanović.

On je istakao da su Zvornik i Republika Srpska otvoreni za sve i ima mjesta za sve koji ovdje hoće da žive i podižu svoje porodice i svoje potomstvo.

– Želimo srećne sve njihove praznike onima kojima ovaj datum nije drag, a sa kojima živimo zajedno i dijelimo isti prostor, a to što oni danas nisu ovdje, mislim da je to plod nekih viših politika – rekao je Stevanović

Prije Svečanog prijema, na centralni spomenik vijence su položile zajednička delegacija gradske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Boračke organizacije i Udruženja ratnih vojnih invalida, potom predstavnici Centra javne bezbjednosti Zvornik, odbornici u gradskoj Skupštini, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se