23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Drina zaleđena u priobalju

ZVORNIK – Rijeka Drina u priobalnom dijelu kod Zvornika zaledila se na više mjesta usled niskih temperatura koje su poslednjih dana zahvatile ovo područje.

I na Zvorničkom jezeru uzvodno od Hidroelektrane ima tragova leda po kojem se „odmaraju“ galebovi i patke.

Predsjednik Ribarskog udruženja „Bistro“ iz Zvornika Brano Mirković rekao je da je članovima ovog udruženja javljeno da se na Zvorničkom jezeru nalazi zaleđeno osam galebova, dodavši da je provjerom utvrđeno da se galebovi nisu zaledili, ali da se stiče takav dojam jer mogu nepomično satima da se nalaze na ledu.

On je dodao da se ribari prema galebovima, koji uništavaju riblji fond, ophode kao prema drugim životinjskim bićima kojima je potrebna pomoć u hladnim zimskim danima.

Dogogodišnji novinar koji prati sva dešavanja na Drini Drago Gajić kaže da ne pamti da se ova rijeka u priobalju zaledila za dva tri dana koliko traju ove niske temperature.

„Dešavalo se da se rijeka zaledi, ali je za to potrebna niska temparatura od desetak i više dana, jer je Drina u ovom dijelu prilično brza, pa zbog toga i izneađuje da se led formirao tako brzo“, rekao je Gajić, podsjetivši da u zadnjih dvadesetak godina ne pamti led na Drini.

U Zvorniku su ovih dana jutarnje temperature padale i do minis 20 stepeni Celzijusa.

Na Zvorničkom jezeru na pojedinim dijelovima jezero je zaleđeno od obale do obale.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se