20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vrtić u Srebrenici niče na proljeće

SREBRENICA – Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će gradnja vrtića u Srebrenici, zahvaljujući donaciji Vlade Srbije, početi krajem marta ili početkom aprila naredne godine.

Mihajlovićeva je juče sa načelnikom srebreničke opštine Mladenom Grujičićem posjetila lokaciju na kojoj će biti izgrađeno obdanište.

– Vlada Republike Srbije je u novembru prošle godine, na predlog premijera Aleksandra Vučića, donela odluku da finansijski pomogne Srebrenici sa pet miliona evra, od kojih dva miliona evra u gotovom novcu, a ostatak kroz infrastrukturne projekte – podsjetila je Mihajlovićeva.

Govoreći o gradnji vrtića koji će moći primiti 190 mališana, Mihajlovićeva je istakla da će Vlada Srbije učestvovati zajedno sa opštinom i u opremanju vrtića.

Grujičić je zahvalio Vladi Srbije za podršku ovoj opštini.

– Vidimo da je Srbija stala iza nas i da narod u Srebrenici ima na koga da računa. Danas smo razgovarali o realizaciji projekata i nekim korekcijama kako bi sredstva Vlade Srbije bila utrošena na najbolji način – rekao je Grujičić i poručio da će uskoro biti definisani novi projekti, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se