23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uz muziku, Djeda mraza i novogodišnje sijalice počela „Zimska tržnica“ (foto)

ZVORNIK – Danas je na gradskom šetalištu, uz Djeda mraza i maskote, muziku i novogodišnje ukrase, vruć čaj i druga posluženja zvanično počela „Zimska tržnica Zvornik 2016“.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je poručio da je lijepo da se u našem gradu dešavaju ovako lijepi događaji, najavivši da će „Zimska tržnica“ postati tradicionalna manifestacija.

– Želimo da u ovom pretprazničnom vremenu i raspoloženju ponudimo našim sugrađanima nove događaje i doprinesemo veseloj atmosferi. Želja nam je da ova naša manifestacija bude tradicionalna i da se u Zvorniku uvijek nešto pozitivno dešava. Ovim putem zahvaljujem se, prije svega, našim sponzorima, „Alumini“, „Zvornik putevima“, „Studen promu“, „Žitoprometu“, „Vitinki“, našim sugrađanima učesnicima a to su djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, njihovi nastavnici, naš hor „Izvornik“, djeca iz naših kulturno –umjetničkih društava. Dugujemo zahvalnost ljudima koji izlažu na štadnovima i očekujem da će ih u godinama koje su pred nama uvek biti više – istakao je Stevanović.

Grad Zvornik i Turistička organizacija po prvi put ove godine organizuju „Zimsku tržnicu“ koja će trajati do 15. januara naredne godine.

Član Organizacionog odbora „Zimske tržnice“ Ljiljana Toholj rekla je da je cilj ove manifestacije da se sugrađanima ponudi jednu predpraznična atmosfera, porodično druženje i okupljanje, dosta kulturno-zabavnog sadržaja, te da u lijeloj atmosferi svi zajedno dočekamo i proslavimo sve praznike koji nam dolaze.

– Gradska uprava obezbijedila je jednoobrazne štandove za izlagače i namera je da upravo dobijanjem statusa Grada postavimo određene standarde i da svaku sljedeću manifestaciju podignemo na jedan viši nivo,  da sve to bude i lijepo za vidjeti, ali prije svega funkcionalno za izlagače – naglasila je Toholj.

Ona je rekla da u manifestaciji učestvuju i zvornički izvođači iz dječijeg vrtića, osnovne škole, dramskih sekcija, kulturno-umjetničkog društva, muzičke škole, sportskih klubova.

– Svi oni koji stvaraju u toku godine imaće priliku da na platou ispred kasine prikažu sve to sugrađanima i nadamo se da će za svačiji ukus biti po nešto. Prvi put ove godine imaćemo i kićenje jelke i badnjaka u čemu će učestvovati djeca iz vrtića, nižih razreda Osnovne muzičke škole kao i Centra za pomoć djeci ometenoj u razvoju i njihovim porodicama – rekla je Toholj.

„Zimska tržnica“ otvorena je uz Pozorištance „Maslačak“ iz Bijeljine koje će se do kraja manifestacije još dva puta družiti sa mnajmlađim Zvorničanima.

Već danas u 13:00 sati Koncert će izvesti KUD  „Sveti Sava“, a večeras u 18:00 sati Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

U nedelju u 13:00 sati biće upriličeno obilježavanje praznika Djetinjci u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice, dok će koncert održati Osnovna muzička škola „Vojin Komadina“ i Ana Spasojević.

Raspored programa i događaja

“ZIMSKA TRŽNICA -ZVORNIK 2016/17“

Četvrtak,15.dec. 2016.g

10,00 OTVARANJE TRŽNICE

Pozorištance “Maslačak“ Bijeljina

13,00 KONCERT

KUD “Sveti Sava“

18,00 KONCERT

Pjevačko društvo “Izvornik“

Nedelja, 01.jan. 2017.g

13,00 OCI

ZABAVNA TRKA -NAJBRŽI TATA

Atletski klub

Dječiji vrtić “Naša radost“

Nedelja, 18.dec.

13,00 DJETINCI

Svetosavsaka oml. zajednica

KONCERT

Muzička škola

i Anja Spasojević    

Srijeda, 04.jan.

18,00 KONCERT

Muzička škola

Utorak, 20.dec.

10,00 PRIREDBA

Dječiji Vrtić “Naša radost“


Četvrtak, 05.jan.

13,00 KONCERT

KUD “Sveti Sava“

-mlađi uzrast

18,00 KONCERT

KUD “Sveti Sava“

Srijeda, 21.dec.

13,00 DRAMSKI PROGRAM

Sekcije TŠC

18,00 SVIRKA

Bend “PURE AKUSTIC“

Petak, 06.jan.

16,00 PIJUKANJE

-KIĆENJE BADNJAKA

-Dječiji Vrtić “Naša radost

Petak, 23.dec.

13,00 MAŠA I MEDO

Pozorištance “Maslačak“ Bijeljina

Utorak, 10.jan

13,00 PROMOCIJA CENTRA “GLOTSA“

Centar za Njemački jezik

18,00 VEČE HARMONIKE

Muzička škola

Nedelja, 25.dec.

13,00 MATERICE

Svetosavsaka oml. Zajednica

18,00 DRAMSKI PROGRAM

Sekcije SŠC

Srijeda, 11. jan.

18,00 SVIRKA

Bend “BANKROT“

Srijeda, 28.dec.

16,00 KIĆENJE JELKE

DOČEK DEDA MRAZA

Četvrtak, 12.jan

18,00 SVIRKA

-Bend MP “EKSER I KROVI“

Petak, 30.dec.

13,00 KLOVN I SUNĐER BOB

Pozorištance “Maslačak“ Bijeljina


POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se