20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

U Sarajevu zaplijenjena veća količina eksploziva i droge

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su na području Sarajeva dva lica i zaplijenili desetak kilograma eksploziva namijenjenog za prodaju na ilegalnom tržištu, kao i veću količinu droge, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tokom pretresa objekata osumnjičenih pronađeni su i četiri automatske puške, sporogoreći štapin za eksploziv, detonatorske kapisle, te veća količina municije i žive.

U pretresima je pronađeno i 9,5 kilograma marihuane, tri kilograma spida i 300 grama heriona.

Ovo je jedna od najvećih pljenidbi eksploziva, opasnih materija i droge u BiH, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene, kao i neovlašteni promet droge.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su kao dio organizovane kriminalne grupe od 2014. godine učestvovali u izvršenju krivičnih djela u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i prodajom oružja i eksploziva, kao i droge.

U okviru ove istrage, prije nekoliko mjeseci zaplijenjena je određena količina droge, oružja i municije.

Uhapšena lica biće predata postupajućem tužiocu koji će ih ispitati, nakon čega će odlučiti o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.Istraga se intenzivno nastavlja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se