23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Studenti Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada u posjeti „Alumini“

ZVORNIK – Studenti Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada boravili su u kompaniji „Alumina“ u Zvorniku da bi se, u okviru studentske prakse, upoznali o procesu proizvodnje u ovom kolektivu.

Direktor Razvoja i Kontrole kvaliteta u „Alumini“ Zoran Obrenović kaže da posljednjih godina u ovaj kolektiv redovno dolaze studenti četvrte godine Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada sa katedre inženjerstvo materijala.

„Osim obilaska proizvodnih odjeljenja i laboratorija u „Alumini“, studenti imaju mogućnost da se na licu mjesta upoznaju i o proizvodnom ciklusu u našoj fabrici“, navodi Obrenović.

Asistent na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu Snežana Vučetić kaže da ova visokoobrazovna ustanova ima dugogodišnju saradnju sa „Aluminom“ i da je, u okviru pogonskih vježbi, veoma važno da se studenti upoznaju sa jednim ovakvim proizvodnim sistemom i određenim procesnim dijelovima.

„Studenti završne godine Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu imaju redovne posjete kompanijama u Srbiji, a posljednjih nekoliko godina u programu studentske prakse nalazi se i zvornička „Alumina“, kaže Vučetić

U „Alumini“ je danas boravilo 11 studenata i dva saradnika Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se