12 C
Zvornik
20. април 2024.

Slobodanka Šakić, Ex-Yu prvakinja u streljaštvu član zloglasne jedinice „Ševe“

Zloglasna jedinica „Ševe“ brojala je 27 članova od kojih ni protiv jednog Tužilaštvo BiH nije pokrenulo istragu niti je podiglo optužnicu za ratne zločine.

U posjedu lista „EuroBlic“ nalazi se povjerljivi dokument obavještajno-bezbjednosnih struktura Republike Srpske u kojem su navedena imena i prezimena svih pripadnika “Ševa“, među kojima se nalaze i oni koji danas nesmetano žive i rade u BiH.

040749

 U presjeku operativnih saznanja o djelovanjima ove tajne bošnjačke formacije koja se sumnjiči za brojne zločine nad sarajevskim Srbima, ubistva pripadnika mirovnih snaga UN i atentate na neistomišljenike bošnjačkog ratnog vojnog i političkog vrha, takođe se navode i imena žrtava za koje postoje čvrsti dokazi da su ih ubile “Ševe“.

U pomenutom dokumentu, takođe, se navodi da su brojni pripadnici “Ševa“, među kojima i glavni egzekutor ove zloglasne formacije Nedžad Herenda – za koga je “EuroBlic“ juče objavio da se krije u Holandiji – specijalnu terorističku obuku prije izbijanja rata u BiH završili u kampu Hrvatske obaveštajne službe (SIS) u Metkoviću.

Na spisku ubica koji su se nalazili u „Ševama“ posebnu pažnju privlači ime Slobodanke Šakić, predratne prvakinje Јugoslavije u streljaštvu, koja, prema tvrdnjama poznatog tuzlanskog advokata Faruka Balijagića, već dugo živi pod lažnim imenom.

– Šakićeva je poslije rata živjela u Njemačkoj pod imenom Una Vegar. Kasnije se vratila u Sarajevo i pod tim imenom čak se zaposlila u OHR. Međutim, kad su novinari otkrili njen pravi identitet Šakićeva se udala za nekog Amerikanca i pobjegla u SAD – tvrdi Balijagić, prenosi RTRS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se