18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Promovisana knjiga „Ptice iz pogleda“

ZVORNIK – U zvorničkoj Narodnoj biblioteci večeras je, u okviru kulturne manifestacije „Vrijeme je za čitanje“, promovisana knjiga pjesama „Ptice iz pogleda“ autora Gordane Milošević iz Vlasenice.

Miloševićeva je rekla da se knjiga „Ptice iz pogleda“ razlikue od prethodne četiri zato što se u njoj „nalaze pjesme koje su protkane našom vjerom sa puno ljubavi“.

„Zaista, ovo je duhovna poezija koja je napisana onim što me uvijek ispunjava i što se u njoj govori o ljubavi“, rekla je Miloševićeva i dodala da je centralna tema ljubav prema voljenima, prema djeci i, naroavno, ljubav prema otadžbini, jer je jedna pjesma posvećena Republici Srpskoj.

Podsjetivši da je do sada napisala pet knjiga, ona je rekla da su sve objavljene knjige specifične po nečemu.

„Prva knjiga ‘Zagrljeni prsti’ prevedena je na Brajevo pismo, pjesme druge knjige ‘Raskopčaj ljubav’ nalaze se na trajnom čuvanju na Stentford Univerzitetu u Kaliforniji, pjesme iz treće knjige ‘Drhtaj zore’ objavljene su u Kanadi, četvrta knjiga ‘Ukradena iz sna’ dobila je nagrade za najbolje ljubavne pjesme, a vidjećemo šta će da se desi sa ovom knjigom“, rekla je Miloševićeva.

Recenzent Nedeljko Babić rekao je da je Gordana Milošević pupoljak ozbiljnog srpskog pjesništva i da ima boje da oboji riječi u svakoj pjesmi, dodajući da su „Ptice iz pogleda“ isključivo u flori ljubavne jednine koja duplo miriše na ljubav dok podnosi tektonski udar tišine.

„Mnogo umilniji našem uhu je dah i dih uspjele i iskrene pjesme posvećene Republici Srpskoj, jer su se tu srele i preplele molitve ljubavi i otadžbine“, rekao je Babić.

Direktor Narodne biblioteke Nega Stjepanović istakla je da je ovo veče posvećeno knjizi, promociji čitanja, najvjernijim čitaocima, dok je cijala godina, u kojoj je Narodna biblioteka obilježila 70 godina rada i postojanja, bila u znaku knjige, u znaku korisnika, u znaku čitanja, pismenosti i njegovanja srpskog jezika i ćirilice.

Ona je istakla da je u okviru manifestacije „Vrijeme je za čitanje“ pripremljena izložba knjiga koje će čitaoci moži da koriste u narednom periodu i za predstojeće praznike i dodala da se prilikom nabavke knjiga vodi računa o željama i potrebama čitalaca kako bi mogli da imaju svaku knjigu koju požele da pročitaju.

Stjepanovićeva je, u okviru ove manifestacije, uručila nagrade i zahvalice najvjernijim i najredovnijim čitaocima u 2016. godini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se