15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Poginuo kamiondžija iz Zvornika, povrijeđeni zatvorski čuvari

ROGATICA – Marko Petrović iz Zvornika poginuo je juče kada se upravljajući kamionom sudario sa „kedijem“ Kazneno-popravnog zavoda „Ustikolina“ a potom sletio u rijeku Praču u mjestu Dub kod Rogatice.

Nesreća se dogodila ujutro u 6.40 časova, a u njoj su teško  povrijeđeni zatvorski čuvari Jasmin T, Nihad K. (28), Adnan M. (27) i Edin B. (28), koji su to jutro u službenom „kediju“ krenuli na posao u Sarajevo.

Policajci su izvukli povrijeđene čuvare iz „kedija“ i oni su prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Goraždu. U toj bolnici je zadržan Jasmin T, dok su ostala trojica  u besvjesnom stanju transportovani u Klinički centar univerziteta u Sarajevu. Portparol ovog centra Muamera Šehić kazala je da su povrijeđeni u teškom stanju i pod nadzorom ljekara.

Tijelo nastradalog vozača kamiona izvukli su pripadnici Teritorijalne vatrogasne brigade iz Rogatice. Oni su morali da sijeku lim na kabini kamiona kako bi ga izvukli.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo potvrđeno je da se nesreća dogodila u utorak u 6.40 časova i da je poginula jedna, a povrijeđene četiri osobe. Nisu mogli da govre o  detaljima  nesreće niti o njenom uzroku.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je do nesreće došlo zbog klizavog kolovoza, ali i neprilagođene brzine.

– Prema prvim rezultatima istrage, kamion i „kedi“ su se sudarili direktno na kolovozu. Nakon toga je kamion probio zaštitnu ogradu na putu i survao se u kanjon Prače. „Kedi“ se odbio na drugu stranu u kanal pored puta. Kamion je sasvim smrskan, dok je i „kedi“ dosta oštećen – rekao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da je na tom dijelu puta kolovoz bio dosta klizav, ali da se prema oštećenima na vozilima može zaključiti da je neko od učesnika vozio dosta brzo.

Nastaradao muškarac

Tijelo nepoznatog muškarca pronađeno je juče ujutru u kanalu pored magistralnog puta u mjestu Čelopek kod Zvornika. Sumnja se da ga je udarilo vozilo i da je vozač pobjegao sa mjesta nesreće. Portparol Centra javne bezbjednosti Zvornik Miljan Bobar istakao je da im je ovaj slučaj prijavljen juče u osam časova.

– Stradali još uvijek nije identifikovan, a o uzrocima njegove smrti i svim drugim okolnostima za sada ne možemo da govorimo dok se ne završi istraga – rekao je juče Bobar.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se