18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Počeli radovi na realizaciji projekta „Izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže grada Zvornik“

U zvorničkoj mjesnoj zajednici Tršić danas su zvanično počeli radovi u okviru projekta „Izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže grada Zvornik“.

Projekat obuhvata izgradnju vodovodne mreže u Tršiću i kanalizacione mreže u Tabancima, te rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Majevičkoj ulici u Zvorniku i u prigradskom naselju Karakaj.

Izvođač radova je Konzorcijum koga čine „Eko-Euro Tim“ iz Krupe na Vrbasu i „Keso promet“ iz Zvornika.

Zvaničnom uvođenju izvođača u posao prisustvovao je i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, kao i njegov zamjenik Bojan Ivanović.

Stevanović je rekao da ovaj projekat predstavlja nastavak velikog projekta rješavanja problema vodosnabdijevanja u svim mjesnim zajednica.

– To je važan projekat koji podrazumijeva i izgradnju kanalizacione mreže u Tabancima i rekonstukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Majevičkoj ulici u gradu, nakon čega će Gradska uprava završiti kompletnu rekonstrukciju Majevičke ulice i još nekih koje se na nju naslanjaju. Na proljeće ćemo odmah nastaviti projektovanje i obezbjeđivanje sredstava za vodosnabdjevanje mjesnih zajednica Oraovac, Glumina, Kitovnice, Križevići, a takođe ćemo u mjesnoj zajednici Zelinje završiti nekada davno započeto rješavanje pitanja vodosnabdijevanja. To će biti pretposlednja faza,a poslednja će biti završetak vodosnabdjevanja Lokanja i Pilice i nakon toga ćemo moći reći da smo na prostoru koji obuhvata grad Zvornik omogućili svakom domaćinstvu da se priključi na gradski vodovod, ukoliko to žele – rekao je Stevanović.

Dragiša Krstić ispred izvođača radova saopštio je da su danas započeli radovi na polaganju glavnog distributivnog cjevovoda do rezervoara R-1.

– U bunarima u Kozluku je glavno izvorište, imaćemo dva rezervoara, glavni distributivni cjevovod i kućne priključke – pojasnio je Krstić.

Krstić koji je i predstavnik mjesne zajednice Tršić rekao je da je planirano oko 570 priključaka na vodovod.

– Značaj projekta je od neprocjenjive vrijednosti, jer u Tršiću do sada nismo imali riješeno ovo pitanje, a stanovništvo se snabdjevalo uglavnom iz kućnih bunara – rekao je Krstić.

Predsjednik Radne grupe za izgradnju kanalizacije mjesne zajednice Tabanci Boško Milić rekao je da će ovaj projekat obuhvatiti oko 270 domaćinstava.

– Ovo je velika investicija, veoma značajan projekat na koji smo dugo čekali i dočekali zahvaljujući Gradskoj upravi i gradonačelniku Stevanoviću i ovim putem im se zahvaljujemo. Ogroman je značajan za sve mještane Tabanaca obzirom da je ovo gusto naseljeno selo i da imamo ogromnih problema kad su u pitanju otpadne vode. Ovim će taj problem biti riješen – istakao je Milić.

Zvornik jedan od 30 opština i gradova koji participiraju u projektu Vlade Republike Srpske „Vodovod i kanalizacija Republike Srpske“. Vrijednost radova je oko 3.100.000 KM, od čega je veći dio sredstava kredit Evropske Investicione Banke, te učešće lokalne zajednice. Rok za završetak radova je 18 mjeseci.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se