23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Održana 1. redovna sjednica gradske Skupštine

ZVORNIK – Danas je održana prva redovna sjednica Skupštine grada Zvornik na kojoj je jednoglasno usvojen Nacrt budžeta za 2017. godinu u iznosu 22.299.380 KM.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da će Nacrt ići u javnu raspravu, te da će se u formi Prijedloga naći pred odbornicima na sjednici gradske Skupštine 29. decembra.

– Vidjeli ste da postoji konsenzus oko prijedloga Nacrta budžeta. Na javnoj raspravi i na samoj sjednici sagledaćemo ko će i kakve amandmane predložiti i sve ono što bude konstruktivno biće usvojeno, jer tu smo da uradimo ono što je za naš grad i naše sugrađane najbolje – rekao je Stevanović.

On je dodao da je ono na šta će se bazirati Gradska uprava u narednoj godini biti traženje povoljnijeg rješenja grijanja.

– Mi ćemo 21. decembra imati i jednu tematsku sjednicu Skupštine grada na ovu temu, a drugo na šta ćemo se bazirati jeste traženje prostora za izgradnju parking mjesta. To su dvije stvari koje su trenutno najprioritetnije za građane. Primjetili ste da je u Nacrtu predviđeno 150.000 KM kao pomoć našoj bolnici za unutrašnju rekonstrukciju. Ove godine obezbijedili smo sredstva zajedno sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju za promjenu fasadne stolarije, izradu fasade i rekonstrukciju krova. U sljedećoj godini Bolnica će se kreditno zadužiti, a mi ćemo pomoći sa 150.000 KM kako bi se uradila rekonstrukcija mokrih čvorova, zamijenila unutrašnja stolarija i sve prostorije okrečile tako da se i unutrašnjost uredi i time obezbijedimo što bolje uslove za rad i liječenje pacijenata. Kad već imamo odličan medicinski kadar, onda treba omogućiti i da ljudi kojima je potrebna zdravstvena pomoć dobiju njegu u punom kapacitetu kakvu zaslužuju – rekao je Stevanović.

Govoreći o školskim objektima, gradonačelik je najavio da će u 2017. godini područna škola na Branjevu dobiti fiskulturnu salu, a očekuje se i da se na matičnoj školi „Vuk Karadžić“ u Roćeviću izvrši zamjeni fasadna stolarija, izradi termoizolacija i nova fasada. U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ očekuje se realizacija projekta izrade termoizolacije i fasade, zamjena fasadne stolarije i sanacija krova.

Na današnjoj sjednici jednoglasno je usvojen i Nacrt rebalansa budžeta za 2016. godinu u iznosu 22.909.620 KM

– Za neke projekte koji do kraja ove godine neće biti realizovani, a za koja su bila planirana kako redovna budžetska sredstva, tako i kreditna sredstva ili iz emisije obveznica, sredstva se u rebalansu smanjuju odnosno prenose za budžet 2017. godine – rekao je zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

Gradska Skupština donijela je i Odluku o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području grada Zvornik za 2017. godinu. Prema Odluci porez na nepokretnosti u gradu Zvornik u 2017. godini biće obračunavan po poreskoj stopi od 0,14 posto, što je na nivou prošlogodišnje poreske stope.

Odlukom je utvrđeno i da poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost iznosi 0,07 posto, kao i da obveznik, u slučaju obavljanja deficitarne djelatnosti, može biti oslobođen obaveze plaćanja poreza, o čemu posebnu odluku donosi Skupština grada.

Budžet grada Zvornik je za prvih 9 mjeseci ove godine ostvario prihod po osnovu poreza na nepokretnosti u iznosu od 461.254 KM. Do kraja godine planirano je da po ovom osnovu bude naplaćeno ukupno 676.000 KM i očekuje se da taj plan bude realizovan, obzirom da je rok za plaćanje druge polovine računa poreza na nepokretnosti 31. decembar.

Gradska Skupština imenovala je danas i vršioce dužnosti načelnika odjeljenja i službi Gradske uprave Zvornik.

Za v.d. načelnika odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti imenovan je Milan Cvijetinović, za v.d. načelnika odjeljenja za finansije Srđan Despić, za v.d. načelnika odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu Željko Smiljanić, v.d. načelnika odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja Branko Jašić, v.d. načelnika odjeljenja za prostorno uređenje Boško Kojić, v.d. načelnika odjeljenja za opštu upravu Muradif Selimović, v.d. načelnika odjeljenja za inspekcijski nadzor Fahir Ferhatbegović, v.d. načelnik Službe za javne nabavke i međunarodnu saradnju Zoran Đukanović, v.d. načelnika Službe za zajedničke poslove i upravljanje ljudskim resursima Đoko Janković i v.d. načelnika Službe civilne zaštite Rajko Jurošević. Vršioci dužnosti imenovani su do okončanja konkursne procedure. Svi imenovani i do sada su obavljali ove funkcije.

Danas su imenovani i predsjednici i članovi stalnih radnih tijela Skupštine grada Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se