18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Napao nevjenčanu suprugu koja je rodila trojke

BANJALUKA – Porodilja (32), koju je na hodniku Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci napao nevjenčani suprug (31), lakše je povrijeđena, a rana koju ima nije nanesena nožem već rajsferšlusom.

Ovo je juče saopšteno na konferenciji za novinare u ovoj zdravstvenoj ustanovi, uz napomenu da se žena koja je nedavno na svijet donijela trojke, tri sina, osjeća dobro.

Incident se desio u ponedjeljak u 18.20 časova, kada je nasilni suprug došao u posjetu. Prema nezvaničnim informacijama, on je u vrijeme napada imao 0,38 promila alkohola u krvi. Motiv napada nije utvrđen.

Izvor blizak istrazi je rekao da je nasilnik suprugu povrijedio nožem, ali su to u UKC RS demantovali. Prema njihovim riječima, povreda je nanesena nekim tupim predmetom, najvjerovatnije rajsferšlusom.

– Porodilja je zadobila manju ogrebotinu. Razgovarala sam sa njom i ona je u sasvim urednom stanju, onoliko koliko je to moguće poslije neprijatne situacije. Prema podacima, ona je ranije imala mnogo neprijatnih situacija. Povreda koju je zadobila je ogrebotina koja ne može ni da se vidi jasno ako se dobro ne zagledate. Nalazi se sa unutrašnje strane dlana na srednjem prstu – kazala je Ećim-Zlojutro i dodala da ne može da otkriva lične detalje i podatke o porodilji.

Potvrdila je da je napadnuta žena rodila tri dječaka, koji će se, kako je ona čula, zvati Danilo, Dario i David. Rekla je da ta porodilja već ima dvije kćerke i sina.

Šef Službe obezbjeđenja i transporta UKC RS Milan Divjak ispričao je da je osumnjičeni u UKC došao u posjetu supruzi oko 16 časova i ostao oko dva sata.

– Sve je bilo uredu do 18.20 časova, kada se posvađao sa porodiljom, a zatim i sukobio sa njom. Povrijedio ju je po lijevoj ruci. Čim je to vidio, reagovao je radnik obezbjeđenja i udaljio ga iz bolnice te pozvao policiju, koja je, kako smo čuli, privela nasilnika – rekao je Divjak.

Po njegovim riječima, napadač nije vukao porodilju niz stepenice i po hodniku, kako su prenijeli neki mediji. Istakao je da obezbjeđenje UKC RS nema nadležnost da pretresa ljude koji dolaze u posjetu.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove u UKC RS Slobodan Ajder je naglasio da je zadovoljan kako je osoblje UKC-a reagovalo.

– Svi su odreagovali adekvatno i na vrijeme. Moram naglasiti da smo mi medicinska ustanova i da ovuda svakodnevno prođu hiljade ljudi, koji dolaze u posjetu pacijentima ili ljekarima i teško je sve kontrolisati. Do sada nismo imali slične incidente – rekao je Slobodan Ajder.

Porodično nasilje

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka kazali su da im je slučaj napada u UKC RS prijavljen i da su priveli i ispitali osumnjičenog. Istakli su da se ovdje radi o porodičnom nasilju, zbog čega ne mogu da govore o detaljima.

Potvrdili su samo da je osumnjičeni uz saglasnost dežurnog tužioca banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva pušten da se brani sa slobode.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se