5.9 C
Zvornik
27. новембра 2022.

Milići – Odluka o umanjenju odborničkih naknada

Odbornici Skupštine opštine Milići usvojili su Nacrt budžeta opštine Milići za 2017. godinu u iznosu od 4.551.810 KM, te usvojili odluku o umanjenju odborničkih naknada i plata opštinskih funkcionera.

Odbornici Skupštine opštine Milići usvojili su ovaj dokument sinoć na prvom redovnom zasjedanju, nakon višečasovne rasprave.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije i budžet opštine Milići Mile Lalović rekao je pred odbornicima da je Nacrt budžeta urađen na osnovu preporuka i instrukcija resornog Ministarstva, te finansijskih pokazatelja koji je ostvarila opština Milići u ovoj godini.

„Načelnik opštine formiraće posebnu Komisiju koja će pripremiti plan javne rasprave, provesti je, te prikupiti pristigle prijedloge, sugestije i preporuke i ugraditi ih u prijedlog plana Budžeta za 2017. godinu“, rekao je Lalović.

Odbornici su podržali i Nacrt plana investicija u 2017. godini u iznosu 321.900 KM kojim su predviđena ulaganja u javne objekte, putnu i komunalnu infrastrukturu, opremanje javnih ustanova, te izradu planske dokumentacije, strategija i projekata.

Referent za projekte u opštini Milići Marko Savić rekao je odbornicima da su sredstva predviđena u planu investicija nešto skromniji nego prethodnih godina.

„Menadžment opštine se odlučio da nastavi sa tendencijom da Plan investicija bude orijentisan ka traženju donatora i multipliciranja ovih sredstava predviđenih za investicije“, rekao je Savić.

Na prijedlog načelnika opštine Momira Lazarevića, odbornici su odlučili da za 10 odsto umanje visinu odborničkih paušala, te u istom procentu koeficijent za obračun funkcionerskih plata.

Tom odlukom odbornička naknada sada će biti 377 KM, umjesto 565 KM, kolika je bila do sada. Za nešto više od 200 KM biće manje i funkcionerske plate, plata načelnika opštine, predsjednika i potpredsjednika Skupštine, te sekretara Skupštine.

Ranije je, s ciljem ostvarivanja ušteda u budžetu opštine i presumjeravanja sredstava za druge potrebe, sa četiri na tri smanjen broj opštinskih odjeljenja, te ukinuta funkcija zamjenika načelnika opštine.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se