7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Izvedena vježba blokade grada

ZVORNIK – Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Zvorniku izveli su danas planiranu vježbu blokade grada Zvornika u slučejevima izvršenja teških krivičnih djela.

Portparol CJB Miljan Bobar rekao je novinarima da su ove planske aktivnosti sprovedene u skladu sa sačinjenim planom blokade koja je završena hapšenjem izvršilaca krivičnoih djela prilikom pokušaja da automobilom prođu kroz kontrolne regulativne tačke.

„Sve preduzete aktivnosti tokom vježebe realizovane su veoma uspješno, što pokazuje da bi pripadnici CJB Zvornik postupali na isti način i u stvarnim sitacijama koje bi zahtjevale ovakav vid angažovanja“, rekao je Bobar.

On je dodao da je cilj vježbe da se provjere sposobnosti policijakih službenika, odnosno da se brzo i efikasno zauzmu pozicije blokade područja, te da se izvrši koordinacija rada policije u ovim i sličnim situacijama uz rukovođenje Štaba aktivnosti na čijem se čelu nalazi načelnik CJB Goran Abazović.

Ističući da ove vrste vježbi predstvljaju redovne aktivnosti policijskih službenika koji porvjeravaju svoju spremnost i obučenost, Bobar je obavijestio građane da nemaju razloga za strah i zabrinutost.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se