18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Ekipi TŠC-a prvo mjesto na Festivalu obnovljivih izvora energije

ZVORNIK – Na finalnom takmičenju koje je održano 1. decembra u Tuzli u sklopu projekta „Festival obnovljivih izvora energije srednjih škola u BiH 2016“, a koje je organizovala organizacija Nerda, ekipa iz zvorničkog Tehničkog školskog centra u sastavu Mihajlo Petrović, Dragana Mitrović i Una Gajić,  predvođena mentorom mr Milanom Todorovićem, osvojila je prvo mjesto u kategoriji „Energetska efikasnost i primjena LED tehnologija“.

Pored pobednika, odličan uspjeh ostvarile su i još dvije ekipe ove škole, koje je vodio mentor dr Božo Ilić, a u kojima su bili učenici Milo Lazić, Lazo Zekić i Vladan Arsenović u kategoriji „Poređenje energetske efikasnosti različitih vrsta sijalica“ i Jelena Bečanović, Bogdan Mijić, Igor Jovanović i Marinko Kukolj u kategoriji „Piko hidroelektrana za snabdjevanje električnom energijom energetski efikasne vikendice“.

Todorović je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom.

– Imao sam zadovoljstvo da budem mentor i pripremam sjajnu ekipu učenika TŠC –a koja je osvojila prvo mjesto i nagradu od 300 KM projektom „Informacioni LED displej“ u kategoriji led tehnologija i energetske efikasnosti. Konkurencija je bila žestoka jer su prijavljena 22 izvrsna rada iz šest gradova. Zahvaljujemo se Aleksandru Todoroviću, koji nam je mnogo pomogao u programiranju i izradi displeja. Veliku zahvalnost dugujemo vodećim ljudima naše škole, kao i Gradskoj upravi, koji su finansijski stali iza našeg projekta – rekao je Todorović.

Vođa pobjedničke ekipe Mihajlo rekao je da su pripreme trajale dva mjeseca.

– Nismo očekivali prvo mjesto, ali daleko od toga da ga nismo zaslužili. Uložili smo dosta truda tokom priprema za takmičenje. Ovo iskustvo će nam, vjerujem, pomoći i u našem daljem školovanju. Najvažnije poslije svega je da smo se lijepo družili i mnogo korisnih stvari naučili i vidjeli – reka je Mihajlo.

Direktor škole Goran Grujić čestitao je učenicima i mentorima, naglasivši da se radi o velikom uspjehu.

– Za potrebe takmičenja napravljen je informacioni led displej koji će biti postavljen u školi – najavio je Grujić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se