24.3 C
Zvornik
29. септембра 2022.

ALUMINA: Korektan odnos poslovodstva i sindikata

ZVORNIK – Investicije i projekti koji se rade u kompaniji „Alumina“ predstavljaju budućnost ovog kolektiva, zajednički je konstatovano na sjednici rukovodstva „Alumine“ i sindikalnog odbora Sindikata metalske industrije i rudarstva, u čijem radu su učestvovali Milorad Motika, predsjednik Upravnog odbora kompanije, zatim Mile Matić, član Upravnog odbora i direktor Zajedničkih poslova u „Alumini“, Tane Peulić, predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva, Radenko Smiljanić, predsjednik, te Živka Pavlović i Dalibor Kandić, potpredsjednici sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini“, kao i Milan Marković, član Republičkog odbora Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva.

Kako je rečeno, opredjeljenje menadžmenta je da se se ide u jači investicioni ciklus kako bi se obezbijedila stabilnost i prosperitet kompanije za naredni period, ali i da se ne gubi korak za konkurencijom i zahtjevima tržišta.

„Interes ovog poslovodstva je da se fabrika još dinamičnije razvija i osvaja nove proizvode i tehnologije, te stoga moramo brže raditi, tako da svaki radnik, na svom radnom mjestu, mora dati maksimalni doprinos“, naglasio je Milorad Motika, predsjednik Upravnog odbora „Alumine“.

On je rekao da je menadžment ispoštovao sve obaveze prema zaposlenima, prije svega u pogledu redovnosti isplate plata i regresa, ali i da je kompanija, kako je naveo, zahvaljujući uspješnom poslovanju, pored investicionih aktivnosti, vraćala i dugove nastale u ranijem periodu, pokazujući svoju društvenu odgovornost i pouzdanog poslovnog partnera.

Naglasio je da Kompanija ima ugovorenu proizvodnju za narednu godinu.

„Već od januara krećemo punim intenzitetom i zato ćemo tražiti maksimalni angažman svih zaposlenih“, istakao je Motika, uz obećanje da će se nastaviti redovnost isplata plata i regresa za 2017. godinu.

Predsjednik Upravnog odbora je podvukao da će se u fabrici cijeniti rad, pamet i znanje, ali i da će se sankcionisati nerad, posebno apostrofirajući na jačanju radne i tehnološke discipline.

Predsjednik sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini“ Radenko Smiljanić podržao je projekte koji se rade u fabrici, jer je to, kako je rekao, naša zajednička budućnost.

Tane Peulić, predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva, ocijenio je izuzetno korektnim odnos poslodavca i sindikata u pregovorima u „Alumini“.

-U „Aluminu“ je jako lijepo doći, jer sa rukovodstvom imamo korektan odnos po svim pitanjima. Uvijek budemo adekvatno informisani i postižemo korektan dogovor između dvije strane, – rekao je Peulić i izrazio zadovoljstvo novim projektima koji se realizuju u ovoj fabrici, jer oni, kako je rekao, predstavljaju novi korak u budućnosti fabrike i svih zaposlenih.

„Ovo što sam čuo od predsjednika Upravnog odbora i njegovih saradnika, garantuje uposlenost više od 1.300 zaposlenih sa tendencijom prijema novih radnika. Mislim da je „Alumina“ najpozitivniji primjer u prerađivačkoj industriji u Republici Srpskoj“, istakao je Peulić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se