13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Zatvorenici u britanskom zatvoru naručuju hranu i prave žurke

LONDON – Zatvorenici u britanskom zatvoru „Gejz Marš“ kao da ne borave iza rešetaka, jer organizuju žurke, naručuju dostavu hrane, piju alkohol, drogiraju se i slobodno koriste mobilne telefone, piše Glas Srpske.

Slike života u „Gejz Maršu“ pojavile su se ovih dana na društvenim mrežama, gdje mnogi zatvorenici imaju svoje profile i prikazuju kako žive opuštenim životom.

„Evo, ovako živimo u zatvoru, tu su krmenadla i luk, koji se upravo prže“, govori jedan od zatvorenika i dodaje: „Mi se ustvari nalazimo u zatvoru“.

Kamera se zatim fokusira na posudu sa voćem, koje se često koristi za pravljenje zatvorskog alkoholnog pića. Na kraju snimka neko govori: „Poredaj ih“ i prikazuje četiri „ajfon“ telefona, koji su zabranjeni u zatvoru.

– Ovako ponašanje je neprihvatljivo. Obratićemo se policiji da pokrene istragu i tražićemo uklanjanje tih profila sa društvenih mreža – navedeno je u saopštenju Ministarstva pravde povodom tog slučaja.

Na ostalim snimcima, napravljenim zabranjenim telefonima, vidi se momak u sivom zatvorskom džemperu kako puši lulu sa krek kokainom, dok ga ostali ohrabruju da „ispuši sve“ i da „nastavi da udiše“.

Ostali drogirani zatvorenici se mogu vidjeti kako plešu dok na jednog zatvorenika bacaju kanticu sa bijelom bojom, koju zatim istresaju na njegovu glavu. Najšokantniji snimak prikazuje zatvorenika gole zadnjice kako sjedi na drugom zatvoreniku i simulira neprimjerene scene.

U posljednjem izvještaju britanskog inspektorata za zatvore navedeno je da je nadzor nad zatvorenicima gotovo izgubljen, jer bande slobodno operišu u većem dijelu „Gejz Marša“.

U zatvoru sa 570 zatvorenika redovno se konzumira superjaki sintetički kanabis, poznat kao spajs, koji je povezan sa brojnim slučajevima smrti.

– Mnogo stvari se dešava u ovom zatvoru. Zatvorenici slobodno praktikuju uživanje u drogi i alkoholu – kaže izvor upoznat sa situacijom u ovom zatvoru.

Zabilježen je slučaj nasilnog kidnapera Dominika Ašera (29) koji je u julu organizovao zabave na kojima su svi jeli hamburgere i drogirali se. Tu je i primjer brutalnih boks mečeva, u kojima se zatvorenici bore za kutiju cigareta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se