18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Učenici kozlučke škole pobijedili na Regionalnom takmičenju Crvenog krsta

ZVORNIK – Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik organizovala je danas Regionalno takmičenje iz Poznavanja pokreta Crvenog krsta koje je održano u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku.

Na takmičenju na kome su učestvovale ekipe škola sa regije koje su pobjedile na međuškolskim takmičenjima najbolje znanje pokazala je ekipa škole „Petar Kočić“ Kozluk.

Na drugo mjesto plasirala se ekipa škole „Aleksa Šantić“ Osmaci, a na treće „Prva osnovna škola“ Srebrenica.

Pored pobjedničke ekipe koja se plasirala na Republičko takmičenje, učestvovale su i ekipe škola „Branko Radičević“ Bratunac, „Vuk Karadžić“ Vlasenica i „Jovan Dučić“ Šekovići.

Takmičenje se sastojalo iz tri dijela i to testa od 10 pitanja sa ponuđenim odgovorima, usmenog dijela od šest pitanja i osmosmjerke u kojoj su traženi zadati pojmovi.

Učenici su pokazali solidno znanje, ocijenio je Dejan Galić, predsjednik žirija u čijem sastavu su bili i članovi Slavica Rajić i Mirjana Ostojić,

Sekretar GOCK Danojka Mićić istakla je da je cilj ovakvih takmičenja da osnovci što bolje upoznaju Crveni krst, steknu znanja o principima na kojima počiva, kao i o oblicima i sadržajima rada, te da ih što više bude uključeno u ove aktivnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se