23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Stevanović potpisao Ugovor za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i predstavnik izvođača radova, Konzorcijuma koga čine „Eko-Euro Tim“ iz Krupe na Vrbasu i „Keso promet“ iz Zvornika, Dragiša Krstić potpisali su Ugovor po Projektu „Izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže grada Zvornik“.

Projektom je obuhvaćena izgradnja vodovodne mreže u Tršiću i kanalizacione mreže u Tabancima, te rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Majevičkoj ulici u Zvorniku i u prigradskom naselju Karakaj.

– Ovo je pretposljednja faza projekta u koji smo ušli još prije desetak godina, gdje nam je cilj da svako domaćinstvo na teritoriji našeg grada dobije priliku i priključak na gradski vodovod. Vrijednost projekta je oko 3.100.000 KM, od čega je veći dio sredstava kredit Evropske Investicione Banke, te učešće lokalne zajednice. Ovom prilikom želim se zahvaliti Ministarstvu finansija Republike Srpske i Mihićevoj uz čiju svesrdnu pomoć smo realizovali mnogo projekata. Našem izvođaču želimo da i ovoga puta bude i kvalitet i rok onako kako smo navikli od njih, a našim sugrađanima dobro i zdravo korišćenje svih resursa koje dobiju ovim projektom – rekao je Stevanović.

Pomoćnik ministra finansija u Vladi Republike Srpske Radmila Mihić koja je šef Tima za upravljanje projektom „Vodovod i kanalizacija Republike Srpske“, napomenula je da je potpisivanjem ovog ugovora završena prva faza velike investicije „Vodovod i kanalizacija“ u gradu Zvornik, te da počinje druga faza.

– Sve ukupno, zajedno sa ovom drugom fazom, u ovih prethodnih četiri godine u Zvorniku je implementirano preko 4.000.000 evra investicija u vodovodnu i kanalizacionu infrastrkturu i ono što je jako važno za kompletnu dosadašnju investiciju obezbijeđen je i značajan dio grant sredstava, tako da je za građane grada bilo jednostavnije podnijeti ovu veliku investiciju. Prisustvo ovdje u Zvorniku, kao i u drugim opštinama širom RS koje participiraju u ovom velikom projektu, jedan je od onih ljepših zadataka kada nakon mnogo godina pripreme, planiranja, analiziranja stvarnih potreba, dođete u situaciju da imate nove kućne priključke, vodu u domaćinstvima, rekonkstruisane vodovodne sisteme, da izacite azbestne cijevi, da smanjite gubitke, sve su to dostignuća koja se trudimo da postignemo kroz ovaj projekat. Grad Zvornik se pokazao kao vrlo agilan jer je kompletirao prvu fazu i već kreće u drugu i ja se nadam da ćemo 2018. godine biti u prilici da zaokružimo kompletnu investiciju i sa trećom fazom – rekla je Mihićeva.

Ona je podsjetila da je Zvornik jedan od 30 opština i gradova koji participiraju u projektu „Vodovod i kanalizacija Republike Srpske“ koji se finansira kreditnim sredstvima Evropske Investicione Banke.

– U čitavoj konsktrukciji prati nas IPA, dakle grant Evropske Unije i u prvoj fazi grad Zvornik je imao 500.000 evra kredita i 500.000 evra granta, u ovoj drugoj fazi izvor finansiranja je kredit i učešće grada – napomenula je Mihićeva.

Krstić je rekao da je predviđeni rok za završetak radova 18 mjeseci, dodavši da će se izvođač radova potpruditi da u što kraćem roku, i prije isteka 18 mjeseci, završi te radove.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se