18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Srušio se avion sa 72 putnika, među njima cijeli fudbalski tim (VIDEO)

BOGOTA – Avion u kome je bilo 72 putnika srušio se tokom leta od Bolivije do Kolumbije. Strahuje se da su među putnicima aviona bili fudbaleri brazilskog kluba „Šapikoensea“, prenose svjetski mediji.Kolumbijski mediji su objavili snimke mjesta pada aviona u kom su se nalazili i brazilski fudbaleri, a gdje spasilačke ekipe pokušavaju da nađu preživjele.Avion je pao u toku noći, a loši vremenski uslovi nisu dozvoljavali evakuaciju iz vazduha, već su povrijeđeni prenošeni do bolnice kopnenim putem.

Kako je navedeno, dvojica fudbalera su identifikovana i prebačena na u bolnicu, pored njih se našla i jedna pripadnica posade aviona, dok je potraga ostalim putnicima i članovima posade, njih ukupno 81, i dalje u toku.

Za sada nisu poznati uzroci pada aviona, mediji prenose oprečne informacije, od toga da se dogodio mehanički kvar, do navoda o nestanku goriva. Pritom, avion je na putu od Sao Paola do Medeljina prinudno sletio u Boliviji.

Kako prenosi Gardijan, avion se srušio pred slijetanje na međunarodni aerodrom u Medeljinu, u Kolumbiji.

Lokalni mediji navode da su u avionu bili i fudbaleri brazilskog kluba koji je u srijedu trebalo da igraju u finalu takmičenja Kopa Sudamerikana, koje je drugo po snazi takmičenje za fudbalske klubove u Južnoj Americi.

Gradonačelnik Medeljina potvrdio je vijest o nesreći i dodao da je moguće da ima preživjelih.

Istovremeno, brazilski mediji javljaju da ima preživjelih i da je u toku akcija spasavanja.

Takođe, prema još nepotvrđenim informacijama, uzrok pada aviona je nestanak goriva.

Po polasku, avion je imao jedno zaustavljanje, na aerodromu u Sao Paoulu iz tehničkih razloga, odakle se uputio ka konačnoj destinaciji, Medeljinu. Međutim, negde u oblasti Antiokija nestao je sa radara i od tada mu se gubi svaki trag.

Zbog teškog terena i otežanih vremenskih uslova, spasilačke ekipe imaju mnogo poteškoća da dođu do samog aviona, pa su u akciju spasavanja uključena i dva helikoptera.

Pad aviona preživjelo deset ljudi

Najmanje deset ljudi preživjelo je pad aviona sa brazilskim fudbalskim timom „Čapekoense“ u Kolumbiji, javio je lokalni informativni portal „Mioriente“.“Pomoć se ukazuje grupi od najmanje deset putnika iz aviona. Potraga za preživjelma nastavlja se na mjestu pada“, rekao je šef vatrogasnog tima na toj lokaciji.

Prema preliminarnim podacima, avion se srušio na granici između opština Keha i La Union, u kolumbijskoj oblasti Antikva, prenio je TASS.

U letjelici su se nalazila 72 putnika i 9 članova posade.

Suspendovane sve fudbalske utakmice

Fudbalski savez Južne Amerike suspendoao je danas sve utakmice i ostale aktivnosti poslije pada aviona u Kolumbiji sa članovima brazilske ekipe „Čapekoense“.

Fudbalski tim bio je među 72 putnika i devet članova posade aviona koji je pao oko 22.00 časa po lokalnom vremenu u sjevernom dijelu Kolumbije.

Predsjednik Fudbalskog saveza Južne Amerike Alehandro Domingez krenuo je u Medelin, nedaleko od mjesta pada aviona.

„Čapekoense“ je sutra trebalo da igra prvu utakmicu finala Kupa Južne Amerike protiv kolumbijske ekipe „Atletiko nasional“, javljaju Novosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se