23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sinoć počeo festival ruskog filma

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine počeo je sinoć Festival ruskog filma na kome će biti prikazano pet najsavremenijih filmova ruske kinematografije.

Festival je otvorio drugi sekretar Ambasade Ruske Federacije u BiH Anton Sokolov, ističući da će prikazivanje ovih filmova pred zvorničkom publikom obogatiti kulturno stvaralaštvo između Ruske Federacije i Republike Srpske, odnosno BiH.

Navodeći da će publika moći da pogleda različito filmsko stvaralaštvo iz ruske istorije, Sokolov je rekao da Festival, koji se održava uz podršku Ruske Federacije, doprinosi razmjeni kulturne saradnje.

On je naglasio da će biti nastavljena ova saradnja sa Zvornikom, kao i drugim gradovima Republike Srpske i BiH.

Direktor Doma omladine Đorđe Deurić rekao je da će se raditi na tome da ova saradnja ne bude samo jedan put na godišnjem nivou, nego će se pokušati da se svaka dva-tri mjeseca održi mini revija filmova kako sa sa ruskom Ambasadom, tako i sa drugim ambasadama u BiH.

Ističući da je Ruska ambasada u BiH obezbjedila autorska prava za ove filmove, Deurić je rekao da dobra saradnja Republike Srpske sa Ruskom federacijom pojačava značaj ovog festivala.

Deurić je rekao da je zvornička publika večaras pogledala film „Posada“, čijim prikazivanjem je festival i počeo i dodao da su narednih festivalskih dana na programu filmovi: „Romanovi, krunisana porodica“, „Kapela anđela“, „Lopov“, te film „Legenda br. 17“, kojim se 2. decembra završava Festival.

Deurić je podsjetio da je ovo drugi Festival ruskog filma, koji se održava u Zvorniku.

Ambasada Ruske Federacije u BiH organizator je ovog festivala, dok je Dom omladine suorganizator i domaćin festivala.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se