4.3 C
Zvornik
01. децембра 2022.

Predstava ‘Kod Tita u raju’ komedija koja puni dvorane širom regije i u Zvorniku

Predstava Kod Tita u raju je komedija koja puni dvorane širom regije, a kako i ne bi, kad su glavni likovi Tito, Sloba Milošević i Franjo Tuđman.

Predstava, kako autori kažu, mnogo govori o današnjoj političkoj i društvenoj situaciji na prostorima nekadašnje Jugoslavije i istorijskim greškama koje su dovele do raspada bivše države, kroz političku satiru i izvrsne imitacije poznatih poliltičkih likova, koji će publiku nasmijati do suza.

Ova satirična komedija  je za jedan dan u Zagrebu u Kazalištu „Vidra“ odigrala tri predstave za redom, u Rijeci na Sušaku dvije predstave u jednom danu, Beč rasprodala desetak dana prije igranja, takođe u Frankfurtu napunila dvoranu do poslijednog mjesta, u BiH-a, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji se traži karta više za ovu predstavu.

Prikazuje se situacija u kojoj Josip Broz Tito, uređujući raj za svoju Jovanku traži molere. Na ovaj oglas javljaju se Slobodan Milošević i Franjo Tuđman i onda nastaje dijaloška komedija koja će Vas nasmijati do suza.

Poslije BiH i Hrvatske, Tito, Sloba i Franjo spremaju se na put u Švedsku, Norvešku na petnaestodnevnu turneju, pa dolazi i Švajcarska na red, gdje će naša dijaspora moći pogledati ovu komediju.

U predstavi igraju bard srpskog glumišta Andrija Kovač u izvanrednoj imitaciji Josipa Broza Tita, Ranko Goranović koji je koautor predstave i postavio scenu zajedno sa Izvršnim producentom g.dinom Fikretom Mehmedalićem i igra u predstavi u ulozi Franje Tuđmana i Paje (glas naroda), i miljenik ženske publike, poznati lik iz filmskih sapunica, Marko Vučković, koji je nevjerovatnom glumačkom perfomansom se približio igrajući orginalan glas i imitaciju Slobodana Miloševića u ovj ulozi je nadmašio i orginalnog Slobodana Miloševića. Ovo je komedija za koju uvijek se traži ulaznica više, zato požurite po svoje mjesto i budi te dio najvećeg humorističkog spektakla u regiji i inostranstvu.

[divide margin_top=“15″ margin_bottom=“2″ color=“#2b2b2b“]

[iconbox title=“MJESTO“ title_align=“left“ content_align=“left“ align=“middle_left“ type=“vector“ icon=“momizat-icon-location2″ icon_align_to=“box“ size=“32″ icon_color=“#020202″ icon_animation=“tada“]Dom omladine Zvornik[/iconbox]

[divide margin_top=“2″ margin_bottom=“2″ color=“#2b2b2b“]

[iconbox title=“POČETAK“ title_align=“left“ content_align=“left“ align=“middle_left“ type=“vector“ icon=“momizat-icon-alarm2″ icon_align_to=“box“ size=“32″ icon_color=“#020202″ icon_animation=“tada“]Ponedeljak, 5. decembar, 19h[/iconbox]

[divide margin_top=“2″ margin_bottom=“2″ color=“#2b2b2b“]

[iconbox title=“ULAZ“ title_align=“left“ content_align=“left“ align=“middle_left“ type=“vector“ icon=“momizat-icon-newspaper“ icon_align_to=“box“ size=“32″ icon_color=“#020202″ icon_animation=“tada“]7KM[/iconbox]

[divide margin_top=“2″ margin_bottom=“2″ color=“#2b2b2b“]

[iconbox title=“INFO I REZERVACIJE“ title_align=“left“ content_align=“left“ align=“middle_left“ type=“vector“ icon=“momizat-icon-info“ icon_align_to=“box“ size=“32″ icon_color=“#020202″ icon_animation=“tada“]Prodaja karata u Domu omladine od 28. novembra. [/iconbox]

[divide margin_top=“2″ margin_bottom=“15″ color=“#2b2b2b“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se