18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Izgradnja na području grada Zvornik

ZVORNIK – Na području grada Zvornik grade se dva stambeno-poslovna objekta ukupne korisne površine oko 5.500 metara kvadratnih.

Takođe, podnijet je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za još jedan objekat korisne površine oko 4.500 metara kvadratnih.

– U odnosu na prošlu godinu to je povećanje za oko 3.500 metara kvadratnih. U ovoj godini je u toku je izgradnja 85 stanova, a ukoliko počne i izgradnja ovog objekta za koji je podnijet zahtjev za građevinsku dozvolu, biće to još 21 stambena jedinica, dok je u 2015. godini izgrađeno 87 stanova. Na povećanje izgradnje uticala je i izmjena dijela Regulacionog plana užeg urbanog područja grada Zvornik, a čime su stvoreni preduslovi da se realizuju određeni projekti i da se nastavi izgradnja novih objekata u toku 2017. godine. Postoje naznake da će to biti još blizu 10.000 metara kvadratnih – rekao je načelnik odjeljenja za prostorno uređenje Boško Kojić.

Kojić je istakao da je uočeno opadanje izgradnje poslovnih prostora, pri čemu se investitori pretežno odlučuju za izgradnju stambenog prostora i korištenje određenog prostora za potrebe garaža. Tako su u prošloj godini u dvije zgrade izgrađena samo dva poslovna prostora, a ove godine u dva objekta koja se grade ima samo jedan poslovni prostor.

Kojić je najavio da bi u narednoj godini, nakon revizije Urbanističkog plana Zvornik 2020, trebalo da se pristupi izmjeni novog Regulacionog plana kojim će biti proširen obuhvat, jer postojećim planom nisu obuhvaćeni pojedine dijelove grada kao što su Srpska varoš, Fetija i Grobnice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se