18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Aleksandar Vučić umakao Tiperu

BANJALUKA – Policija sumnjiči šest lica uhapšenih u akciji „Tiper“ i trojicu koja su u bjekstvu, za pljačke Pavlović banke u Bijeljini, dva objekta trgovačkog lanca „Moj market“ u Banjaluci, vlasnike mesne industrije „Dim-Dim“ i još pet prodavnica.

Prema nezvaničnim informacijama u srijedu su uhapšeni: Jovica Grujić, Đorđe Brnić, Nemanja Umjenović, Vladimir Stanić, Srđan Macanović i Željko Grubor. Hapšenje su izbjegli državljani Srbije Aleksandar Vučić, Branislav Taraba i Miloš Radoja i za njima će biti raspisane potjernice. Protiv svih devet podnesen je izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu koje ih tereti za organizovani kriminal, razbojništva i teške krađe.

U MUP RS rekli su da u ovoj akciji rade i na rasvjetljavanju ubistva Zorana Grahovca koje je počinjeno 2006. godine u Šipovu. Nisu navodili da li se neko od uhapšenih može povezati sa ovim zločinom.

– Akcijom „Tiper“ rasvijetljena je pljačka Pavlović banke od 12. avgusta ove godine u Bijeljini, te razbojništvo nad vlasnicima mesne industrije „Dim-Dim“ Dušanom i Stevom  Travica iz decembra prošle godine u Banjaluci. Rasvijetljene su i pljačke počinjene u samouslugama „Moj market“ u Banjaluci 5. i 11. juna 2015. godine. Lica koja je obuhvatila akcija teretimo i za pet pljački prodavnica iz kojih su krali cigarete – potvrdila je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Dodala da je u okviru akcije pretreseno 12 lokacija i tom prilikom je zaplijenjena određena količina oružja, eksploziva i narkotika.

Izvor blizak istrazi je kazao da je do sada utvrđeno da su osumnjičeni prilikom pljačke „Pavlović banke“ u Bijeljini ukrali 6.600 KM, ali kada su bježali ispao im je šaržer i veći dio novca.

– Najveći plijen imali su kod Dušana i Steve  Travica 250.000 evra. Prilikom pljačke marketa u Banjaluci radnicama su prijeteći pištoljem otimali novac. Ukrali su više od 5.000 maraka. Iz pet prodavnica za koje sumnjamo da su opljačkali ukrali su određenu količinu cigareta koje su kasnije preprodavali – rekao je ovaj izvor „Glasa Srpske“.

Svi uhapšeni su odranije poznati policiji po brojnim krivičnim djelima. Privođeni su i u aprilu prošle godine u akciji „Sjenka“. Policija ih je tada sumnjičila za pljačku 20 prodavnica iz kojih su ukrali cigarete vrijedne 20.000 KM.  Državljani Srbije Taraba i Radoja koji su izbjegli hapšenje, poznati su policiji odranije. Oni su u junu prošle godine uhapšeni u Sutomoru kada su opljačkali market „Voli“.

Saslušanje

Svih šest uhapšenih prebačeni su Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci na ispitivanje uz izvještaje koji ih terete za organizovani kriminal, razbojništvo i teške krađe. Njihovo saslušanje nije bilo završeno do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ tako da nije poznato da li će im biti predložen pritvor. Ispitivao ih je tužilac iz Posebnog odjeljenja  za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se