15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvornički „Korak“ obilježio prvu godinu rada i postojanja udruženja

ZVORNIK – Planinarsko-ekološko udruženje „Korak“ svečanošću u restoranu „Galija“ pokraj Drine u Čelopeku, obilježilo je prvu godišnjicu svog postojanja. U prijatnoj atmosferi, kraj drinske obale, uz muziku, hranu i sportske aktivnosti, družilo se oko pedeset zvanica.

Među prisutnima bili su članovi i aktivisti udruženja PEU „Korak“, saradnici iz udruženja iz susjednih gradova – udruženje „Majevica“ iz Bijeljine, „Acer“ iz Vlasenice, „Visočnik“ iz Han Pijeska, kao i predstavnici lokalnih zvorničkih udruženja među kojima i članovi UG „Zvonik“. Među prisutnima su bili i predstavnici donatora, koji su potpomogli obilježavanje prve godišnjice – butik „Adidas“, restoran Avala, kafe Fortuna, Ognjen Pavlović, B.Ivanović.

Tokom trajanja događaja, najaktivinijim članovima udruženja, donatorima i susjednim udruženjima dodjeljenje su zahvalnice za doprinos u radu i afirmaciju PEU „Korak“-a u proteklih godinu dana.

Predsjednik ovog udruženja, Željko Vidaković, zahvalio se prisutnima i rekapitulirao proteklu godinu kao veoma uspješnu.

„Kada smo pre nekoliko godina krenuli u proces osnivanja udruženja, zaista nismo očekivali da će naša priča ovoliko brzo zaživjeti u Zvorniku. Mi danas, nakon samo godinu dana postojanja, imamo dvocifren broj članova, što je za nas ozbiljan uspjeh. Plan nam je da u narednom periodu proširimo aktivnosti i na druge vidove sporta, ali i da se posvetimo ispunjavanju drugih brojnih ciljeva prodeklamovanih našim Statutom.“ izjavio je Vidaković, te dodao da se u narednom periodu nada i uspješnoj saradnji sa gradskom upravom na zajedničkim projektima, poput onih vezanih za korištenje lokalnih turističkih potencijala i prirodnih resursa.

Sekretar, Nataša Mitrović, istakla je da će sledeća godina biti obilježena visokogorjem i nešto ozbiljnijim i zahtjevnijim planinarskim rutama.

„Iza nas smo ostavili nekoliko desetina uspješnih akcija kroz koje je prošlo nekoliko stotina naših sugrađana. Činjenica na koju smo vrlo ponosni jeste ta da na našim akcijama učestvuju ljubitelji prirode svih starosnih dobi, od srednjoškolaca do penzionera.“ naglasila je Mitrovićeva, te istakla da će se udruženje u narednom periodu posvetiti i radu sa đacima nižih osnovnih škola, kako bi ih na vrijeme naučili o adekvatnom odnosu prema prirodi koja ih okružuje i od koje svi zavisimo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se