8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Usvojen Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od većih sniježnih padavina i snijega na području grada Zvornik

ZVORNIK – Gradski štab za vanredne situacije danas je održao sjednicu na kojoj je jednoglasno usvojen Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od većih sniježnih padavina i snijega na području grada Zvornik u 2016/17 godini.

Načelnik Gradskog štaba Rajko Jurošević rekao je da u prethodnom periodu u Zvorniku nije bilo većih problema izazvanih snijegom i sniježnim padavinama i iz razloga što se redovno donose planovi i programi i što se postupa po njima.

– Na teritoriji grada Zvornik posljednji put veće sniježne padavine zabilježene su 2012. godine i pokazalo se i tada da su ovi planovi i programi dobri – rekao je Jurošević.

Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od većih sniježnih padavina i snijega na području grada Zvornik je osnovni dokument za koordinaciju i sprovođenje dodatnih ili posebnih zadataka i aktivnosti svih subjekata koji sprovode djelatnosti od značaja za ovu oblast. Njime se unapređuje i ostvaruje svestranije angažovanje svih relevantnih subjekata i ostvaruje viši nivo pripravnosti na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od sniježnih padavina i snijega.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se