9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

U Hercegovini mokri kolovozi, magla na području Foče

U Hercegovini kolovozi su jutros vlažni ili mokri zbog kiše, a na ostalim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po suvim kolovozima, dok je na području Foče vidljivost mjestimično smanjena zbog magle.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na mogućnost odrona zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, te vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu na svim pravcima.

Na dionici puta Doboj-Tuzla /Poljice-Gavrići/, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela danas su u vremenu od 12.00 do 17.00 časova najavljene petominutne obustave saobraćaja zbog minerskih radova.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji „Prnjavor“ i „Johovac“, kao i na regionalnom i magistralnom putu M-17 /dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac/, sa postavljenom privremenom signalizacijom.

U Johovcu je, na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka, u toku izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Zbog izgradnje vijadukta „Mahovljani“ na dionici od Banjaluke do Prnjavora za saobraćaj je zatvorena petlja „Mahovljani“, a vozači mogu koristiti petlju „Aleksandrovac“.

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor predviđene su svakodnevne izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub biće povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 10 minuta, od 9.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Povremenih obustava saobraćaja biće i na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka kod Hidroelektrane Bočac. Obustave će biti na snazi od 14.00 do 14.30 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

U toku su radovi na projektu „Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-faza dva“ na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan.

Izmjenu u odvijanju saobraćaja regulisaće privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, a saobraćaj je regulisan ručno i svjetlosnom signalizacijom.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac.

Na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica jedan-Prijedor zbog rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u gradu Prijedoru u toku je izmjena saobraćaja, gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Izmjene saobraćaja će se sprovoditi svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara, dok je zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici Čelinac-Kotor Varoš i na dionici Kotor Varoš-Obodnik biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja.

Zbog deminerskih radova priveremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Teslić-Jelah, na lokaciji Vrela, opština Teslić, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova. Saobraćaj se obustavlja na 30 minuta, a propuštanje traje 15 minuta.

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, povremeno se obustavlja saobraćaj na dionici magistralnog puta Brodsko Polje Republika Srpska/ FBiH /Brusnica/ u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići, zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj za sva vozila je potpuno obustavljen saobraćaj koji će biti preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na regionalnom putu Ukrina-Vijaka, u Vijačanima se saobraćaj odvija povremeno jednom trakom zbog radova na sanaciji kolovoza.

Na dionici magistralnog puta dionica Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U većem dijelu Federacije BiH ovoga jutra saobraća se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, uz slabiji promet vozila. Slabije magle ima mjestimično, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Zbog sanacije dijela kolovoza na dionici auto-puta Tarčin-Lepenica, iza tunela Vis u dužini od jednog kilometra, saobraća se preticajnom trakom pa vozači treba da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnim putevima Donja Orahovica-Šićki Brod /Lukavac/ i Šićki Brod-Živinice /Živinice/, pa će vozila saobraćati jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.

Radovi su u toku na magistralnim putevima Donji Vakuf-Bugojno, Prozor-Jablanica, Busovača-Kiseljak, Novi Travnik-Bugojno, Blažuj-Tarčin, Priboj-Simin Han i Živinice-Šićki Brod.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se